Domain Alma: En Popüler Uzantılar Hangileri?

Bir web sitesi için en önemli kriterlerden birisi olan alan adı (domain), web siteleri için tamamlayıcı bir özellik olarak dikkat çekiyor. Web sitesi konuları ile ilgili geniş kapsamlı hizmet veren Teknotel, web siteleri için alan adı belirlemek isteyen birçok kişiye ışık tutuyor. Bu konudaki hizmetlerini de web sitesi ile yerine getiriyor. Siteye giriş yapan birçok kişi web sitesi ile ilgili tüm konular hakkında detaylı bilgilere sahip olabiliyor. Firmanın önem verdiği konuların başında web siteleri için alınması gereken alan adları ile ilgili konular olarak dikkat çekiyor.

Alan Adı Neden Önemlidir ve Hangi Alan Adı Tercih Edilmelidir?

Alan adı bir web sitesinin görünen yüzü ve etiketidir. Web sitesinin içeriği kadar alan adlarının da önemi oldukça fazladır. Bu nedenle alan adı tercih edilirken birçok hususa dikkat edilmesi gerekiyor. Alan adlarının karar verilmesinin yanı sıra alan adlarına ait hangi uzantıların da tercih edilmesi gerektiğine kadar verilmesi gerekiyor. Firma bu konuda web sitesi kurmak isteyen birçok kişiye önerileri ile ve alan adlarının uzantıları ile ilgili bigi vererek yardımcı oluyor.

Alan adlarının başlıca uzantıları şunlardır; com, net, org, biz, info, pro, name, edu ve gov uzantılarından oluşuyor. Bu uzantıların her birinin birbirinden farklı kullanım amaçları olmasının yanı sıra bu uzantıların bazıları belli bir alanda hizmet veren bir web sitesi olduğunu bazıları da genel anlamda hizmet veren web siteleri olduğunun farkına varılmasını sağlıyorlar.

domain-ve-hosting-fiyatlari-2019-300x200 Domain Alma: En Popüler Uzantılar Hangileri?

Alan Adı Alma: En Popüler Uzantılar Hangileri ve Hangisini Seçmeliyim?

Alan Adları Uzantılarının Anlamları ve Özellikleri

Alan adlarına ait uzantılarından birisi olan “com” uzantısı en çok kullanılan uzantıların başında geliyor. “Com” uzantısı başlangıçta ticari anlamda tasarlanmış bir uzantı olmasına rağmen günümüz şartlarında tüm amaçlar için kullanılıyor. En çok tercih edilen alan adı uzantılarından birisi de net olarak biliniyor. Net uzantısı İngilizceden network kelimesinden geliyor. Org uzantısı ise organizasyon hizmeti veren şirketler için kullanılan bir uzantı olarak dikkat çekiyor. Biz uzantısı iş ve ticari siteler için tercih ediliyor. “İnfo” uzantısı bilgi anlamına geliyor. Herhangi bir konuda bilgi vermek isteyen internet siteleri genellikle bu uzantıyı tercih ediyor.

Alan Adları Web Sitesi İçin Bir Kalite Kriteri Midir?

Alan adları ve uzantıları bir web sitesi için kalite kriteri olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle web sitesi kurmak isteyen kişiler en çok tercih edilen alan adı uzantılarını tercih ederek sitelerinin daha kaliteli bir işlerlik kazanmasını sağlıyorlar.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Alma: En Popüler Uzantılar Hangileri? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz