3 Adımda Hibrit Bulut Seçimi – Doğru Veri Merkezi

Veri Merkezi Teknotel

Hem veri merkezleri hem de genel bulutlar (Public Cloud) büyümeye devam ediyor ve birlikten iyi şekilde çalışmalarını sağlamaksa önemli bir mesela halini aldı.

Genel bulut (Public Cloud) büyüdükçe veri merkezlerinin ortadan kalkacağına dair söylentiler yayılıyor.  Hayır, tam aksine Veri Merkezlerine olan ihtiyaç Bulut ile doğru orantılı olarak artacak! Zira hem Veri Merkezleri hem de Bulut Bilişim gelişen ekonomiyi ve hızla yayılan Endüstri 4.0’ı destekliyor. Tabi ki Bulut’un Veri Merkez’inde en iyi şekilde çalışması doğru tercihlere bağlı.

Veri Merkezi Çözümlerinde Hibrit Bulut

Bulut ve Veri Merkezi ilişkisi düşünüldüğünde akıllara Hibrit Bulut gelir. Hatırlarsanız, Hibrit Bulut’u kısaca Özel Bulut ve Genel Bulut (Public Cloud) altyapılarının birbiriyle bağlantılı olarak çalıştığı karma bir Bulut olarak tanımlamıştık. Teknoloji alanındaki çoğu uzman artık Hibrit Bulut teknolojisini ön plana alıyor. Bunu, genel buluttaki herhangi bir şeyle bağlantılı özel bir bulut olarak düşünebiliriz.

Dolayısıyla, bugün artık veri merkezindeki sistemler ile genel buluttaki sistemler arasında veri kaynaklarının akışkanlığını kurmak şart.  Doğru Veri Merkezi seçimiyle aldığınız Hibrit Bulut hizmeti sayesinde, ihtiyacınız olan ortak güvenlik, kontrol ve operasyonları tüm platformlarda uygulayabilir ve yönetebilirsiniz.

Peki, bunun gerçekleşmesi için ne yapabilirsiniz? İşte üç öneri:

1. Her şeyin başı: Veri uyumluluğu

 

Teknotel-telekom-clouda-transfer-300x189 3 Adımda Hibrit Bulut Seçimi - Doğru Veri Merkezi

Hibrit Bulut

Veri seviyesindeki uyumluluk en önemli konudur. Özel Bulut (Private Cloud) ve Genel Bulut hizmetleri ayrı ayrı alındığında, tek bir kaynaktan çıkmazlar yani birbirinden ayrıştırılmıştır. Bu da güvenlik, esneklik ve kesintisizlik gibi önemli konularda sorunlara yola açabilmektedir.

Sorunun çözümü oldukça basit: Hibrit Bulut sayesinde her iki uçta da aynı veritabanı türlerini ve ara katman yazılım bağlantılarını kullanmak! Böylece Genel Bulutunuzdaki veriler ile veri merkezinde bulunan Özel Bulutunuzdaki (Private Cloud) veriler birbiriyle uyum içerisinde çalışabilir. Bu, tipik olarak yapılması zor ve pahalı olarak görünen bir şeyi oldukça kolay ve maliyet tasarruflu olarak gerçekleştirmeyi sağlar. Uyumlu bir mimari oluşturma işlemini kolaylaştıran Hibrit Bulut çözümü, tek bir arayüzle çalışarak düzenlemeler değiştiğinde bile uyumluluk için hizmetlerinizi ve işlerinizi gerektiği gibi taşımanızı sağlar.

2. Veri Merkezi Seçerken Her Zaman Güvenliğinizi düşünün

BT işlemlerinde her zaman için sağlanması en zor olan şey Güvenlik olmuştur. Ancak; doğru Veri Merkezi seçimi yaptığınız takdirde,  Hibrit Bulut hiç olmadığı kadar güvenli oluyor. Zira bu sayede, hem herkese açık olan verilerinize yani genel buluta hem de ; hassas iş verilerini depoladığınız Özel Bulut’a yayılabilen bir güvenlik yaklaşımının ve teknolojisinin benimsersiniz.

Bu, genellikle veri merkezi ile bulut arasında ortak bir güvenlik kontrolü sağlanarak kimlik ve erişim yönetimi gibi daha karmaşık bir güvenlik sistemine geçmek anlamına gelir

3. Kesintisizlik ve Performans

Uygulamaların veri merkezi ile genel bulut arasında işlem paylaşmasını nasıl sağlarsınız? Eminim ki bunun üzerine oldukça düşünmüşsünüzdür. Bunu gerçekleştirmenin anahtarı, kullanıcılara kesintisizlik sağlanmasıdır. İş yüklerini Özel (Private Cloud) ve Genel Bulutlarınız arasında sorunsuz bir şekilde taşıyabilen Veri Merkezi seçtiğiniz taktirde  Hibrit Buluttan  tam olarak yararlanabilirsiniz.

Israrla altını çiziyoruz: Veri Merkezi Seçiminiz Tüm Süreçleri Belirler

Çalışmanız için kritik olan veri uyumluluğu ve süreç entegrasyonu düşünüldüğünde Veri Merkezinin ve Bulut hizmetinin beraber en iyi şekilde çalışması gerekir. Bunun için de, Veri Merkezinizin altyapısının tam güvenlik ve gerçek profesyonellik politikasını kapsayan bir çerçeveye dayanması gerekir. Kısacası, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı şart!

Teknotel-telekom-clouda-transfer-300x189 3 Adımda Hibrit Bulut Seçimi - Doğru Veri Merkezi

İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid  Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

3 Adımda Hibrit Bulut Seçimi – Doğru Veri Merkezi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz