Cloud’a Geçmek Ya da Geçmemek

Teknotel Teknotel Cloud’a Geçmek Ya da Geçmemek

Cloud teknolojisi hızla büyümeye devam ederken artık bütün mesele Cloud’a geçmek ya da geçmemek oldu. Ancak çok sayıda firma bu konuda kararını vererek veri ve uygulamalarını bulut sistemi üzerine taşımaya başladı bile. Cisco tarafından paylaşılan Global Cloud Index’ine göre, 2020 yılına kadar tüm verilerin % 83’ünün buluta dayalı olacağını öngörülmektedir. Kısa zamanda yaşanması beklenen bu denli büyük bir değişikliğe ayak uydurmak sizin kuruluşunuz için de akıllıca bir karar olacaktır.

Bulut teknolojisine geçmenin sizin için uygun olup olmadığına henüz karar veremediyseniz cloud yani bulut teknolojisinin artılarının ve eksilerinin yer aldığı bu yazımız tam size göre. İşte cloud kullanımının firmanıza kazandıracağı artılar;

Tasarruf

Cloud (bulut) teknolojisinin artılarına ilk olarak, destek ve donanıma olan ihtiyacın azalması örnek gösterilebilir. Verileriniz ve firmanız için önemli olan iş uygulamalarınızın barındırılması noktasında cloud teknolojisinden faydalanmaya karar verdiyseniz artık güvenlik önlemleri konusunda da ekstra mesai ve harcama yapmanıza gerek kalmayacak. BT altyapınızı korumanın riskleri ve getirdiği yükler ortadan kalkacağından bu konuda ihtiyaç duyduğunuz ekstra personel ihtiyacı da ortadan kalkacaktır. Öte yandan, sunucu ve donanım yatırımlarına olan mecburiyetiniz de ortadan kalkarken bilgisayar ve mevcut sisteminizin kapasitesini devamlı yükseltmeniz veya değiştirmeniz gerekmeyecektir.

Esneklik

Bulut teknolojisinin bir diğer avantajı ise erişim kolaylığıdır. Bulut tabanlı sistemlerde, uygulama ve verilerinize zaman veya mekân fark etmeksizin internet bağlantılı herhangi bir cihaz aracılığı ile kolayca ulaşabilirsiniz. Bu firmanız ve çalışanlarınız için zaman ve proje yönetiminde esneklik ve mobilite imkânı sunacaktır.

Ölçeklendirme

Her firmanın BT ihtiyacı farklılık göstermektedir. Yeni kurulmuş bir girişimcloud-teknotel-blog-e1557313872653 Cloud’a Geçmek Ya da Geçmemek ile binden fazla çalışan sayısına ulaşmış bir firmanın ihtiyaçları benzer olmayacaktır. Zamanla yaptığınız işin niteliği veya personel sayınızın değişmesi ile birlikte kullandığınız altyapıyı geliştirmeye ya da ekstra özelliklere ihtiyaç duyabilirsiniz. Cloud teknolojisi sayesinde ihtiyacınız olan ölçeklendirmeyi kolayca yapabilirsiniz. Bu size donanım alma veya geliştirme maliyetinden doğacak olan harcamadan tasarruf imkânı sunarken firmanızın yüksek çeviklik seviyesi sayesinde rakip işletmeler karşısında da rekabet üstünlüğü sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Veri Güvenliği

Bulut teknolojisinin firmanıza sunacağı belki de en önemli artı, GÜVENLİK’tir. İşetmenizin büyüklüğü veya bulunduğunuz sektör fark etmeksizin veri ihlalleri ve diğer siber suçlara karşı datanızın güvenliğini sağlamak, müşteri sadakati ve markanızın sürekliliği için büyük önem arz etmektedir. Oldukça gelişmiş güvenlik önemleri ile cloud teknolojisi verilerinizin güvenli bir şekilde saklanmasını ve tarafınızca kullanılmasını garanti eder. Öte yandan, her türlü doğal afet veya felaket senaryolarına karşı oluşturulmuş önlemler sayesinde ise iş sürecinizin devamlılığına destek olur.

Cloud servislerinin negatif yönü ise bu teknolojiden hiç faydalanmamak olacaktır.

Mevcut altyapınız ile devam ettiğiniz iş süreçlerinizde depolama, veri yedekleme ve kullandığınız bilgisayar programları bilgisayarınızda fazlasıyla yer kaplarken datanız olası tehlikelere karşı da savunmasız olacaktır. Öte yandan, donanım ve bakım ihtiyacından doğacak olan giderler, firmanızın büyümesi ile doğru orantılı olarak artacak ve gider kaleminizdeki artış her geçen gün büyüyecektir. Ayrıca, cloud kullanmamaktan kaynaklanan BT ekiplerinizin üstlendiği depolama ve bakım gibi iş yükleri, firmanız için direkt etkisi olan projelere odaklanmaktan sizi alıkoyacaktır.

Gördüğünüz gibi sayısız yönden avantaj sağlayan cloud servislerinin devamlı değişen zorlu piyasa şartlarında size rekabet üstünlüğü kazandıracaktır.

Sonuç olarak…

Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir altyapı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Cloud’a Geçmek Ya da Geçmemek ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz