Veri Merkezi Ne İşe Yarar?

Veri merkezleri içeriklerinde birçok sunucu ve yönlendirici barındıran, barındırdığı bu sunucular için tedbirli alan sağlayan, sunucuların sorunsuz bir şekilde işlev ve görevlerini yerine getirilmesi alanında önlemler alan ve bütün bu işlemlerden sorumlu olan firmalardır. Veri merkezleri dıştan bakıldığında basit bir yapı gibi görünmelerine rağmen çok da basit yapılar değildir. Veri merkezlerinin bir kısmı işletmelere özel olarak tasarlanmış paylaşımsız merkezler iken, bir kısmı ise sadece bilgi içerme hizmeti vermek için kurulmuş olan paylaşımlı merkezlerdir.

Veri Merkezlerinin İşlevi Nedir?

Veri merkezlerinin asıl işlevi, bilgilerin depolanmasının sağlanmasıdır. Bilgilerin kullanılması, harekete geçirilmesi ve rutin aralıklarla yedeklerinin alınmasının sağlanması ikinci planda gelir.

Paylaşımsız Veri Merkezleri

Veri merkezlerinde saklanan bilgilerin içeriğine veya kullanıldığı alana göre mutlaka paylaşılması muhtemeldir gibi bir durum söz konusu değildir. Bilgiyi yalnızca saklama veya depolama özelliğine sahip olan veri merkezleri paylaşımsız veri merkezleridir. Bu merkezler özel bir kuruluşa ait olabilecekleri gibi resmi bir kuruma da ait olabilirler. Yalnızca tek bir servis, kurum ve kuruluşa ait bilgileri barındıran ve belli bir amaç için kullanılan merkezlerdir.

Paylaşımlı Veri Merkezleri

Paylaşımlı veri merkezi denildiğinde hem kendi servis sunucularını, hem de diğer servislerin sunucularını içeriğinde barındıran ve bu sunucuların çalışma sisteminden sorumlu olan veri merkezleri akla gelir. Bu merkezlere ortak kullanılan merkezler de diyebilmek mümkündür. Konuyu biraz daha açtığımızda paylaşımlı veri merkezleri için, web siteleri kuran kişilerin, kurduğu bu web sitelerini ve sunucuları var olan bir  veri merkezi ile anlaşarak yüksek ücretler ödemek yerine daha az ücret karşılığında içeriğinde barındırmasını sağlaması diyebiliriz. Bu sayede hem kurulan sunucu bir veri merkezinin içerisinde olacak hem de daha uygun fiyatla bu işlemin halledilmesi sağlanacaktır. Aynı zamanda bu işlem ile verilerin ve sunucuların güvenli bir servis merkezi içinde olması sağlanmış olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Ne İşe Yarar? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz