E-Ticaret’in Olmazsa Olmazı: Yüksek Performans

Teknotel e-ticaretin olmazsa olmazı yüksek performans

Başarılı bir işletme en son trend ve teknolojileri uyguladığı sürece sürdürülebilir büyüme şansı yakalar ve piyasada varlığını koruyabilir. Bu rekabetçi piyasa şartlarında firmanızın varlığını korumak adına doğru zamanda doğru kararlar almanız ve sınırlı kaynaklarınızı verimli bir şekilde yönetmeniz oldukça önemli.

Modern çağda sürekli seyahat halinde olan kullanıcılar, firma ve kuruluşların ihtiyacına tam anlamıyla cevap veren bulut bilişim, esnekliği, maliyet kontrolünde sağladığı kolaylıklar, verilerin saklanıp yedeklenebilmesi ve her yerden sunduğu erişim imkânı ile e-ticaret firmaları için de kaçınılmaz bir çözüm haline geldi diyebiliriz. Mobil teknolojilerin her geçen gün yaygınlaşması ile pazardaki payı devamlı büyüyen e-ticaret sektöründeki sistemlerin sürekliliğinin sağlanması, veri güvenliği ve esneklik gibi ihtiyaçları karşılayan cloud teknolojilerinin sunduğu diğer avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Verimli Ar-Ge Çalışmaları

Araştırma ve geliştirme, başarılı bir işin arkasındaki iki önemli güçtür. En son trendin etkili bir şekilde araştırılması ve belirli hedefler doğrultusunda geliştirilmesi firmanızın planlanan hedeflere ulaşmasına yardımcı olacaktır. Günümüz şartlarında popüler eğilimler ve tüketici tercihleri çok hızlı değişiyor. Tüketici ihtiyaçlarını karşılama noktasında yenilikçi fikirler üretmek ise oldukça önemli. Bir başka deyişle, müşterilerinizden düzenli olarak edindiğiniz bilgilerin güvenli bir şekilde saklanması ve anlamlı birer veriye dönüştürülmesi önceliğiniz olmalıdır. Bulut teknolojileri, firmanızın etkin araştırma ve geliştirme çalışmalarına yardımcı olacaktır. Öte yandan, etkin veri yönetimi sayesinde, pazar eğilimlerini doğru tespit ederek firmanızın büyümesini sağlayabilirsiniz.

  • Erişilebilirlik Sağlar

Bulut bilişimin e-ticaret sektörüne sunduğu bir diğer avantaj ise erişilebilirliktir. Cloud üzerinde olmayan veri ve uygulamalarınızın ulaşılabilirliği olması sahip olduğunuz internet erişim ve donanım kalitesine göre değişiklik gösterir. İnternetinizin kalitesi her ne kadar büyük öneme sahip olsa da bir sunucunun fiziksel bağlantısında yaşanacak olan sorun, online mağazanızın uzunca bir süre yayın dışı kalmasına sebep olabilir. Bu noktada cloud teknolojileri size, müşterilerinize kesintisiz bir hizmet sunma imkânı sunar.

  • Yüksek Hız

Bir e-ticaret işinde yüksek hız, müşteri sadakatinde önemli rol oynar. Siber güvenlik firması Akamai tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, kullanıcıların %40’ı sayfa yüklenmesi 3 saniyeden uzun sürüyorsa web sayfasını terk ettiğini belirtirken; site hızlarındaki her 100 milisaniyelik iyileştirmenin firma gelirinde %1 oranında bir artış sağladığı da ortaya çıktı. Bir başka deyişle, site trafiğinizde yaşayacağınız ani bir artış web sitenizin yavaşlamasına veya yanıt vermemesine sebep olurken bulut bilişim size daha bant genişliği ve depolama alanı sağlar.

  • Esneklik ve Ölçeklendirebilirlik

Cloud teknolojilerinin en iyi özelliklerinden biri de esnekliğidir. Bu teknolojiyi kullandığınız takdirde, iş gereksinimleriniz veya değişiklikler karşısında mevcut kaynaklarınızı kolayca genişletebilirsiniz. Örneğin özel günlerde artış gösteren satışlar ve dönemsel müşteri talepleri doğrultusunda kaynaklarınızı kolayca yönetebilir ve ölçeklendirebilirsiniz. Bu sayede, mevcut sistemlerinizde pahalı değişiklikler olmadan firmanızın büyümesini sağlarsınız.

  • Etkin Kaynak Yönetimi

Bulut bilişim, kaynak yönetimini çok kolay ve zahmetsiz hale getirir. Cloud servisleri için dış kaynak kullanmanız halinde verilerinizi saklamak, yönetmek ve korumak için ekstra mesai harcamanıza ve servislerinizin hızla iyileştirilmesi noktasında endişelenmenize gerek kalmaz. Zamanınızı işletmenizi ilgilendiren diğer önemli konu ve sorunlar üzerinde çalışarak değerlendirebilirsiniz. Öte yandan bulut bilişim tedarik zincirinin önündeki engelleri aşmada da oldukça faydalıdır. Bu sayede tedarikçi ve müşteriler ile daha iyi iletişim sağlarsınız.

Sonuç olarak e-ticaret sektöründe faaliyet gösteriyorsanız, bulut üzerinde geliştirilmiş ürün ve hizmetleri ciddi olarak değerlendirmenizde ve kararınızı vermeden önce bulutun işinize katacağı kısa ve uzun vadeli avantajları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Bu noktada ise devreye Teknotel Telekom giriyor. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş ve dünyanın en önemli 24 şehrinde 48 Data Center’a bağlı Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, profesyonel ve güvenilir bir bulut barındırma hizmeti sağlayıcısından hizmet alarak, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

E-Ticaret’in Olmazsa Olmazı: Yüksek Performans ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz