E-Ticaret Siteleri Covid-19’a Nasıl Uyum Sağlıyor?

Teknotel-E-Ticaret Siteleri Covid-19’a Nasil Uyum Sagliyor

Covid-19’un kendini göstermeye başlamasıyla birlikte pandemi dönemi kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu noktada sadece uzaktan eğitim ve çalışma sistemine ağırlık verilmemiş, aynı zamanda alışveriş alışkanlıkları da değişiklik göstermeye başlamıştır. Özellikle online alışverişlere olan ilgi artmıştır.

Ayrıca dijital dünyaya olan ilgi maksimum seviyeye yükselmiştir. Bu da firmaların pazarlama faaliyetlerini internet ortamına taşımasına neden olmuştur. Markaların birçoğu dijital ortamda boy göstermeye başlamış ve buradan seslerini duyurmanın çok daha avantajlı olduğunun farkına varmıştır. Bu nedenle her geçen gün e-ticaret sitelerinin sayısı artış gösterir. Zaten e-ticaret sitesi olarak faaliyet gösteren firmalar ise, Covid-19’a uyum sağlayarak, pandemi dönemini en iyi şekilde geçirerek bu süreci bir fırsat haline getirir.

E-Ticaret Sitelerinin Kullanıcılara Ulaşma Yöntemleri

Pandemi süreci dijital dünyanın sunduğu avantajları değerlendirmesini bilen markalar için oldukça önemli bir süreçtir. Bu dönemde markalar hedef kitleye çok daha kısa sürede etkili bir şekilde ulaşma imkanına sahiptir.

Hedef kitleyle gerçek zamanlı iletişim kurulmasına olanak sağlayan bu süreçte, pazarlama araçlarının kusursuz şekilde kullanılması önemlidir. Bu nedenle kullanılan pazarlama araçlarına olan talep her geçen gün artış gösterir. Bu da tanıtım ve reklam faaliyetleri için ayrılan bütçenin artmasına sebep olur. Bunlara ek olarak;

  • PPC bütçe verimliliğinin yönetilmesi gerekir. PPC kampanyalarının tamamen iptal edilmesi istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir.
  • Organik görünürlüğün korunması önemlidir. Özellikle SEO açısından ideal bir strateji olan organik faaliyetlere ağırlık verilmesi gerekir.
  • Dijital PR ile deneyim paylaşımı yapılmalıdır. Pandemi sürecinde bunalan insanların dikkatini başka konulara çekmek için ilginç içerikler kullanılabilir.
  • Sosyal medya platformları bu dönemlerde çok daha aktiftir. Bu nedenle markaların sosyal medyayı en iyi şekilde kullanması önemlidir.

Doğru Dijital Pazarlama Araçlarıyla Ciroyu Artırma İmkânı

Covid-19’a uyum sağlayarak verimliliğin arttırılması oldukça kolaydır. Doğru dijital pazarlama araçları kullanılarak, ciro rahatlıkla arttırılabilir. Çeşitli reklam faaliyetleri ve kampanyalar ile hedef kitleye kısa sürede etkili şekilde ulaşılır. Böylece ürünler ya da hizmetlerle ilgili potansiyel müşterilerle etkileşime girilir.

Günümüzde akıllı anket sistemi de oldukça popülerdir. Kısa ve net sorularla hedef kitlenin beklentileri ve ihtiyaçları anlaşılır. Bu sayede dijital pazarlama stratejileri yenilenerek çok daha etkili hale gelir. Bu da geri dönüşümleri artırır ve verimliliği maksimum seviyeye yükseltir.

Teknotel, dünyanın dört bir yanında 7/24 kesintisiz çalışması gereken şirketlerin karşılaşacağı sorunları bilir ve bunlara doğru çözümleri üretir. Teknotel ve çözüm ortağı olan Veeam, karşılaşılan sorunlara hızla cevap vererek veri kaybını önler.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

E-Ticaret Siteleri Covid-19’a Nasıl Uyum Sağlıyor? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz