Bulut Yedekleme Nasıl Kullanılır?

Bulut Yedekleme Nasıl Kullanılır

Acil durumlarda verilerin kurtulmasını sağlayan bulut yedekleme, ayrıca önem teşkil eden içeriklerin saklanmasına da yardımcı oluyor. Bulut teknolojisini temel alarak çalışan yedekleme sisteminde fiziksel bir alanın kullanılmaması, pek çok açıdan kişiye veya kuruma faydalar sunuyor. Ekonomik olması açısından önem kazanan sistem, pratiklik yaratıyor. Peki, bulut yedekleme nasıl kullanılır?

Disk tabanlı yedekleme ve yedekten geri dönme sistemi olarak da adlandırılan bulut yedekleme, cloud sunucunuz içerisindeki verilerin saklanmasına yardımcı oluyor. Kullanımı oldukça basit olan sistemden hangi periyotlarda faydalanacağınızı seçmeniz yeterlidir. Günlük, haftalık ya da aylık olarak kullanmak isteyeceğiniz yedekleme türünde hızlıca verilerinize ulaşabilirsiniz.

Bulut Yedekleme Neden Önemlidir ve Nasıl Kullanılır?

Son yıllarda yaygınlaşan teknolojiler arasında bulut yedekleme teknolojileri de yer alıyor. Zamanla çevrimiçi bir hal almaya başlayan hizmetler, buna bağlı bir biçimde şekilleniyor. Verilere her yerden ve her zaman ulaşılması, son derece önemlidir. Üretilen mal ve hizmet açısından önemli görülen verilere sürekli ulaşım imkânı, kişiye veya kuruma doğrudan faydalar sunuyor.

Siber saldırıların son yıllarda artmasıyla birlikte veri kaybının ortaya çıktığı görülüyor. Bu durumdan kurtulmak içinse verilerinizi düzenli bir şekilde yedeklemeniz gerekiyor. Bulut yedekleme ise akışın devamlı olacak şekilde gerçekleştirilmesini sağlayarak veri kaybı yaşanmasının önüne geçiyor.

Periyodik bir şekilde yedeklenen verilerinizin tümü, istediğiniz anda yedekten geri yükleniyor. Böylelikle veri kaybı gibi bir sorunla karşılaşma ihtimali ortadan kalkıyor. Bulut yedekleme nasıl kullanılır sorusunun cevabının oldukça basit olması ise sistemin yaygınlaşmasında etkin bir role sahip.

Bulut Yedekleme ile Yüksek Performans

İleri seviye sunucu kalitesiyle birlikte kullanacağınız bulut yedekleme, her daim verilerinizi kontrol etmenizi sağlıyor. Ayrıca kayıp sırasında son yedeğe hızlıca ulaşmanız mümkün. Böylelikle hasar kontrolüne geçmeniz, yaşadığınız problemi bir an önce çözüme kavuşturmanızı kolaylaştırıyor.

Otomatik yedekleme özelliğinin var olması ise manuel bir şekilde verilerin saklanma sorununu ortadan kaldırıyor. Seçeceğiniz periyot sonrasında verileriniz düzenli bir şekilde yedekleniyor. Sıfır veri kaybı ve anında kurtarma özellikleri ise sistemden tam anlamıyla faydalanmanızı kolaylaştırıyor. Bulut yedekleme nasıl kullanılır tarzı tüm sorularınız için iletişime geçebileceğinizi de unutmayın.

Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar. Ancak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Yedekleme Nasıl Kullanılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz