Startup’lar Neden Bulut Bilişimi Tercih Etmeli?

Teknotel Startup'lar Neden Bulut Bilişimi Tercih Etmeli?

Günümüzde, işletmelerin bilişim teknolojilerinden faydalanmalarının asıl nedeni verimlilikte artış sağlamaktır. Global rekabet koşullarının dayattığı düşük maliyet, esneklik, hız ve yüksek kalite gibi unsurlarda başarılı olmak için Bilişim Teknolojilerinin sağladığı avantajlardan yararlanmak isteyen firmaların, bu alandaki yatırımlarını her geçen yıl artırdığı gözlemlenmektedir. Öte yandan, firmaların bu alanda yatırım yapmadan önce bulut bilişim alanındaki gelişmeleri yakından takip etmesi, bilişim stratejilerini bu doğrultuda oluşturması yerinde bir karar olacaktır.

Büyük ilk yatırım maliyetlerinden kaçınmak isteyen Start-up firmalar veya yeni kurulmuş işletmeler bulut bilişim ve dış kaynak kullanımına yöneldiği gözlemleniyor. Özellikle KOBİ düzeyinde ve yeni kurulan firmalar için cloud servislerine sahip olmak yerine, bunları hizmet olarak almak ve “kullandığın kadar öde” modelinin daha cazip bir seçenek olduğu söylenebilir. Bu durum özellikle Start-up’lar için önemli avantajlar sağlıyor. Bu sayede firmalar, yüksek BT yatırımlarına ihtiyaç duymadan, kaynaklarını asıl iş alanlarına aktarabiliyor.

Peki, Start-up firmalar neden bulut bilişimi tercih etmeli?

  • Düşük Maliyet

BT ihtiyacını karşılamak noktasında yüksek maliyetli yatırımlardan kaçınan küçük işletmeler, ilk yatırım maliyetini ortadan kaldıran bulut bilişim sayesinde %80 oranında tasarruf sağlıyor. Bununla birlikte, periyodik olarak ihtiyaç duyulan bakım ve operasyonel maliyetler de ortadan kalkıyor. Öte yandan verinin, çağın ihtiyaçlarına karşılık verebilen modern bir veri merkezinde yer alması, işletmelerin daha verimli, kolay yönetilebilir ve üretken bir altyapıya sahip olmasına olanak sunuyor.

Ayrıca, kullanılmayan donanımları korumak için para harcamak yerine, altyapı hizmetlerini veri merkezi üzerinden alınması, küçük işletmelerin bütçelerini daha verimli bir şekilde kullanmalarını sağlayacaktır.

startuplar-neden-teknoteli-tercih-etmeli-teknotel-2-e1575974018671-300x163 Startup'lar Neden Bulut Bilişimi Tercih Etmeli?

Startup’lar Neden Bulut Bilişimi Tercih Etmeli?

  • Esnek ve Ölçeklenebilir Yapı

Esnek yapıdaki Start-up’lar, dijitalleşmenin bir sonucu olarak iş süreçlerinde de daha esnek ve hızla ölçeklenebilir bir altyapıya ihtiyaç duyuyor. Bulut tabanlı iş uygulamalarına tablet veya akıllı telefon gibi mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla erişim sağlanabilmesi, yönetim ve iş süreçlerinde işletmelere kolaylık sağlamaktadır. Öte yandan, performans ihtiyacına bağlı olarak kullanılan sunucu ve depolama miktarını artırıp azaltma imkânı sunan bulut bilişim, bu tarz işletmelerin esneklik ve ölçeklenebilir yapı ihtiyacına karşılık vermektedir.

  • Kolay İşbirliği

Günümüzde işgücü çok çeşitli olmakla birlikte zaman zaman da fiziksel olarak dağınık durumdadır. Verilerin bulutta depolanması, fiziksel mesafe noktasında verimliliği engellemeyeceği gibi şirket içi iletişim kolaylaşacağından bilgi ve fikir paylaşımları aratacak, beyin fırtınası gibi toplantılar günlük aksiyonların parçası haline gelecektir.

  • Yüksek Güvenlik

Bulut teknolojisinin sunduğu Disaster Recovery ve Backup çözümler sayesinde, verilerin güvenliği ve sistemlerin kesintisiz çalışması sağlanır. Dolayısıyla işletmeler, altyapılarında yaşayacakları herhangi bir aksaklık, siber veya fiziki olası bir tehditte veri kaybı yaşamaz ve kesintisiz iş sürekliliğine sahip olur.

  • Verimlilik

Cloud hizmetleri homojendir. Bu özelliği ile şirket içi ve dış kaynaklardan elde edilen veri ve bilgilerin kolektif bir biçimde paylaşılmasına ve kullanılmasına olanak sağlar. Bu sayede, iş süreçlerinde maksimum düzeyde verim alan firmalar, müşteri ve veri yönetimi gibi kritik konuların takibi gibi faaliyetlerden de aynı şekilde yüksek performans elde eder.

 Neden Teknotel Cloud Çözümleri? 

Çünkü Teknotel,

  • Her ölçekten kurumların ihtiyaçlarına yönelik geniş bir bulut çözümleri sunar.
  • Faaliyet gösterdiği sektör fark etmeksizin ihtiyaca göre uyarlanabilen son derece özelleştirilebilir bulut servisleri sağlar.
  • Yedekli elektrik, iklimlendirme ve elektrik altyapısı ile Tier 3+ seviyesinde datacenter güvencesi sunar.
  • Verilerin maksimum güvenliğini sağlamak için global standartlarda ve çok katmanlı güvenlik protokolleri uygular.
  • Esnek hesap yönetimine olanak sağlayarak, ölçeklendirme ve tasarruf imkânı sağlar.

Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile  karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar.  Ancak, bulut bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz.  Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Startup’lar Neden Bulut Bilişimi Tercih Etmeli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz