Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular – III

Teknotel Data Center Kurmak İçin Neler Gereklidir?

Hafta başında başladığımız ve iki bölümünü sunduğumuz Veri Merkezi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?’ sorusunun cevabını sizlere vermeye çalıştık. Bugün finali biraz daha uzun tutacağız ve 4 başlık altında uzaktan karışık gözüken ama yakınlaştıkça karmaşıklıktan çıkan ‘Cloud‘ sektörünü sizlere tanıtmaya devam edeceğiz. İlk olarak Uptime ile başlayacağız. Uptime oranı için  Veri Merkezi seçiminde önemli noktalardan birisi diyebiliriz. Hadi gelin hep birlikte hem startı verelim hem de başlık incelemeye devam edelim.

Uptime Oranı

Aktif ve çalışır halde bulunma süresi yani Uptime olarak bizlere sunulan bu kelime, Veri merkezi dünyasındaki önemli terimler sıralamasına ilk sıralardan giriş yapıyor. Uptime oranı, hem hosting alırken hem de sunucu kiralarken sıkça duyup aşina olabileceğiniz, iş uygulamalarınızın düzenli ve kesintisiz çalışmasını sağlayacak olan bir özelliktir. Bir şirketin 7/24 yaşıyor olması o sitenin verimliliğini arttırır ve hedefe ulaşmasındaki temel noktadır. Çünkü İnternet kullanıcıları günün her diliminde web sitenizi ziyaret etmek isteyebilir. Sizler de sitenizde onlara hizmetlerinizi, ürünlerinizi sunamazsınız kaçan kullanıcıları tekrar siteye çekmeniz biraz zor olabilir. Bu tarz durumlar hem kurumsal şirketinizin kazancına hem de markanızın itibarına zarar getirebilir. Bu sebepten dolayı Veri Merkezi hizmetleri alırken ‘Uptime oranı‘ önem verilmesi gereken bir konudur ve tercih sebebidir.

Veri Yedekleme

Hayatta her şeyin yedeği olmalıdır çünkü aslına ne olacağı hiç bir zaman bilinmez. Günümüzde de hayatın büyük bölümünü kaplayan futbol pastasında bile her oyuncunun yedeği yok mu? Tabii ki var…Bu yüzden hepsinin bir (1) hatta oluyorsa ik (2) yedeği olmalıdır. Veri merkezi seçimi yaparken en kilit noktalardan bir başkası ise veri yedekleme sistemidir. Belirli periyotlarla güncellenen verileriniz aynı zamanda güncellenirken yedeklenir de. Herhangi bir sorunda veya olası bir doğal afette sunucularınıza bir şey olsa bile müşterisi olduğunuz Veri Merkezi hizmeti veren şirketler, bu verilerinizi yedekler ve çıkabilecek her türlü problemin önüne set çeker.

7/24 Yaşayan Veri Merkezi

Veri Merkezi’nde oluşabilecek bütün sorunlar için önlemler alınsa dahi sürekli izleme, ekstra önlem aldığınız halde yetersiz olabileceğini düşündüğünüz sorunlara hızlı müdahale şansı için kritik önem taşır. Kesintisiz internet erişimi ve kurumsal müşterilerinize sürekli cevap verebilme yetisi de 7/24 çalışan ve yaşayan veri merkezleri ile mümkündür. Network altyapısından gelen ve giden trafiğin takibi, sunucuların anlık olarak kontrolü de sürekli çalışan personellerle takip edilen veri merkezlerinden geçer.

Veri Merkezinde Kullanılan Sunucular

Seçeceğiniz Veri Merkezinde son teknoloji ürünlerin kullanılması ve o şirketlerin Dünya’da yaşanan gelişmelere olan reaksiyonları, kurumsal şirketinizi öne taşır ve global standartlarında bir hizmet almanızı sağlar. Kiraladığınız sunucuların kaç yıl garantiye sahip olduğunu, garanti süresindeki oluşabilecek sorunları ve benzeri her durumu Veri Merkezi seçiminde sorun ve öğrenin. Çift enerji kaynağı ile desteklenen sunucular da bizlerin sizlere seçim öncesinde sunucular için tavsiyesi olacaktır.

İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken sağlık hizmetleri için için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular – III ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz