Bilgi Yönetiminin Artan Önemi

Teknotel Bilişim Sektörü Büyümeye Devam Ediyor

Son yıllarda artık 7 gün 24 saat online olmak bir hayal olmaktan çıkmıştır. Özellikle de kurumlar bilginin yönetimi gücünün farkına vararak müşterileri ile kesintisiz online iletişim temelli merkezler kurmaya başlamışlardır.

İşlerin daha etkin ve hızlı yürümesi için bilginin yönetildiği bu merkezlere “data center” ya da “veri merkezi”denilmektedir. Veri merkezi nasıl kurulur sorusunun iki cevabı vardır. Bu merkezler firmaların kendi bünyelerinde olabildiği gibi farklı firmaların bünyelerinde de yer alır. Yani firmalar kendileri bu merkezi kurmak maliyetini yüklenmek yerine bu merkezi kurmuş firmalardan destek alırlar. Her iki sisteminde kendine göre avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.

Veri Merkezi Nasıl Kurulur

Firmalar için veri merkezi kurmak iş süreçleri için çok önemlidir. Özellikle kurumdan önce en küçük detayların ve olası risklerin göz önüne alındığı planlar yapmak gereklidir.

1. Bir veri merkezi nasıl kurulur sorusuna verilecek ilk yanıt. Çok iyi bir analiz yapılması cevabıdır. Yani veri merkezinin kurulacağı yerden, kullanılacak ekipmanlara, sağlanacak fiziksel şartlardan enerji yönetimine kadar her şeyi iyi analiz ederek planlamak önemlidir.

2. Veri merkezleri için vazgeçilmez önemi olan diğer bir konu ise güvenliktir. Bu yangın gibi fiziksel koşullara bağlı güvenlikten, bilginin korunması gibi soyut güvenlik önlemlerine kadar çok geniş bir yelpazede planlanarak yapılandırılmalıdır.

3. Veri merkezlerinin alt yapılarının geleceğe yönelik tasarlanması önemlidir. Sadece günü kurtarmak için yapılandırılmış bir veri merkezi ileride sizi kolayca yarı yolda bırakabilecektir. Bu açıdan geleceği öngörerek uygun alt yapı ve ekipmanlar ile kurulumlar yapılmalıdır.

4. Bir veri merkezinde iklimsel şartlar çok önemlidir. Ortamın sıcaklığı veya soğukluk maliyeti yüksek bu araçların performansı için kritik derecede önemlidir.  Bu sebeple yeterli bir soğutma sistemi kurulması gereklidir.

Veri Merkezini Kimler Kurmalıdır

Firmalar için en önemli yerleri olan veri merkezleri mutlaka konusunda uzman ve deneyimli personel tarafından kurulmalıdır. Çünkü bir kere kurulduktan sonra sistemin geri dönüşü yoktur. Bu açıdan Teknotel olarak müşterilerimizin hedeflerine yönelik veri merkezleri oluşturmak için çalışıyoruz. Veri merkezi nasıl kurulur sorusunun en doğru cevabını bizde bulabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bilgi Yönetiminin Artan Önemi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz