Çevreye Duyarlı Veri Merkezi: Telehouse Istanbul

Cloud ve internet hizmetlerine yönelik artan talebin sonucu olarak global veri merkezi pazarı da hızla büyüme devam ediyor. Her ne kadar bu büyüme pozitif yönde yorumlansa da veri merkezlerinin sürekliliği ve dolayısıyla artan enerji ve güç ihtiyaçları anlamına gelir. Bu da kullanılan gücün türü ve yöntemle alaka olarak çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

Yüksek hacimli veriler için artan depolama ihtiyacı ile birlikte veri merkezlerine yönelik talep artarken, yeni kabinler ve diğer ekipmanlar için fiziksel alanın genişletilmesi anlamına da gelebilir – bu da 7/24 aydınlatma, iklimlendirme ve kesintisiz enerji sistemleri gibi yüksek enerji kullanımı gerektiren uygulamalara olan ihtiyacı artıracaktır.

İsveç araştırma firması Anders Andrae, 2025 yılına kadar veri merkezlerinin %33 ile Bilişim Teknolojileri küresel elektrik tüketiminin en büyük payına sahip olacağını, ardından %15 ile akıllı telefonlar ve %9 ile televizyon olacağını tahmin ediyor. Andrae, daha geniş küresel kullanım açısından, veri merkezlerinin dünyadaki enerjinin % 20’sini kullanmasını ve daha verimli enerji kaynaklarının daha hızlı benimsenmemesi durumunda ise karbon ayak izinin küresel değerin %6’sını oluşturacağını ifade ediyor.

Buna göre gelecek nesillere daha yaşanabilir ve temiz bir çevre bırakmak adına işletmelerin daha bilinçli olması ve veri merkezi seçme kriterlerinin öncelikli bir parçası haline gelmesi oldukça önemli.

  • Yeni Ekipmanların Kullanılması

Donanım ve cihazlar zamanla, çalışır durumda kalmak adına daha fazla enerjiye ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden çözüm ortağı olarak seçtiğiniz veri merkezinde en son teknoloji ve enerji verimli cihazlar bulunduğundan emin olun.

  • Sanallaştırma Teknolojisi17376493_m-1-e1562834766929 Çevreye Duyarlı Veri Merkezi: Telehouse Istanbul

Fiziksel makineyi düşük maliyetli bir şekilde birden fazla sanal makineye ayırmak için kullanılan sanallaştırma (virtualization) teknolojisi yazılım / donanım ihtiyacının yanı sıra bunların ihtiyaç duyduğu diğer enerji gereksinimlerinizi de önemli miktarda azaltmaktadır. Bu da sürdürülebilir hizmet vermeyi amaçlayan bütün veri merkezi operatörlerinin yüksek oranda enerji tüketimini ortadan kaldıracaktır. Kurumlara en güvenilir Cloud servislerini global standartlarda sunmayı amaç edinen Teknotel Telekom, en son teknoloji HP Blade sunucular üzerinden, Vmware Sanallaştırma yazılımı ile sunduğu Cloud servisleri sayesinde sadece kurumlara avantajlar sağlamakla kalmıyor aynı zamanda tüm hizmetlerini çevre bilinci ile sunuyor.

  • ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi

ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, özünde doğal kaynak kullanımının azaltılması, toprağa, suya, havaya verilen zararların minimum düzeye indirilmesini amaçlayan, risk analizleri tabanında kurulan bir yönetim modelidir. Teknotel Telekom, sunduğu hizmetlerde her zaman global standartları hedeflerken, düzenli olarak güncellediği ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi sertifikasyonuyla da çevre konusundaki sorumluluk bilincini korumaktadır.

Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi enerji, iklimlendirme, yangın/su baskını koruma ve elektronik/fiziki güvenlik alt yapıları dünyadaki tüm diğer Telehouse işletmeleri gibi, en üst düzeyde sağlar. Verilerinizi, fazla enerji tüketimine yol açmadan, veri merkezlerimizde güvenli bir şekilde saklı tutar. Böylelikle Telehouse Istanbul, hem iş sürekliliğinizin devamı ve başınıza gelebilecek olası talihsizliklere karşı sizi korurken hem de doğadan tam not almayı hedefleyerek çevreye duyarlı planlar geliştirmeye devam eder. İstanbul Anadolu Yakası’nın iş merkezi konumunda olan Teknotel Telekom Telehouse Istanbul Veri Merkezi’miz çevre sakinlerinin de yaşantısına saygı duyar ve çözümlerini ve servislerini çevre bilinci içerisinde gerçekleştirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Çevreye Duyarlı Veri Merkezi: Telehouse Istanbul ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz