Alan Adı Uzantıları: Nedir? Kaç Tanedir?

Teknotel Alan Adı Uzantıları: Nedir? Kaç Tanedir?

Kurum ve kuruluşların yanı sıra bireyler de en basit açıdan bakıldığı zaman bilgi yayını yapmak, e-ticaret sitesi oluşturmak, interaktif işlemleri gerçekleştirmek ve daha pek çok amaçla internet ortamında yer alabilmek için alan adı kullanımı yapmaktadırlar. Alan adı uzantıları bu esnada devreye girmekle beraber bireyin bulunduğu ülkenin web sitesi uzantısına ve web sitesinin hangi alanda kurulacağına göre şekillendirilmektedir.

Alan Adı Tescili Nasıl Yapılır

Firmaya ait olan web sitesinin internet üzerinde yayınlanabilmesi için bir alan adına sahip olunması gerekir. Söz konusu alan adı uzantıları aynı anda birden fazla şahıs ya da firma tarafından kullanılabilmektedir. Bu nedenle istenilen alan adının başkaları tarafından kullanılmaması için alan adının tescil ettirilmesi gerekmektedir. Bu konuda hizmet veren firmalardan destek alınabilmekle beraber sadece şahsa ya da kuruma ait olan alan adının alınabilmesi için bazı işlemleri uygulanması gerekir.

Seviye Seviye Alan Adı Uzantıları 

Her ülkenin kendine özel alan adı uzantıları bulunmakla beraber, bazı uzantılar uluslararası alanda geçerliliğe sahiptir. Bu alan adı uzantıları; .com, .net, .org, .aero, .asia, .biz, .cat, .coop, .edu, .gov, .info, .int, .jobs, .mil, .mobi, .museum, .name, .pro, .tel ve .travel şeklinde düzenlenmiştir. Bu alan adı uzantılarının her biri, dünyanın neresinden ulaşılıyor olursa olsun aktif bir kullanım sunacaktır. Seviye alan adı uzantıları da denen bu uzantıları alabilmek için ABD merkezli bir şirkete başvuru yapılması gerekir.

Alan Adı Transferi Nasıl Yapılır

Alan adı transferi, sahip olunan alan adının mevcut olan firmadan başka bir firmaya aktarılmasına denmektedir. Transfer işlemi ile beraber alan adının kalan geçerlilik süresine bakılmadan otomatik olarak 1 yıllık yenilemesi yapılmaktadır. Alan ismini başka bir firmaya transfer etmek isteyen kurum ya da şahıs için yenileme süresine en az 10 günlük bir süre kala bu talebin gerçekleştirilmesi gerekir. 1 yıl süre ile mevcut olan tescil firması tarafından bu talebin yapılması halinde, alan adı transferi başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olur. Bu işlem iki firma arasında değiş tokuş şeklinde ya da tek taraflı gerçekleştirilebilir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Uzantıları: Nedir? Kaç Tanedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz