Alan Adı Nasıl Satın Alınır? Hangi Evraklar Gerekir?

Teknotel domain Hosting Bağlantısı Nasıl Yapılır?

Web siteleri için alınan alan adı uzantıları, erişilebilirlik adına büyük önem taşır. En çok tercih edilen uzantılar arasında ise “com” ve “net” yer alır. Bununla birlikte özellikle son dönemlerde “com.tr” uzantısı dijital alanın en çok rağbet gören uzantılarından biri haline gelmiştir.

.tr uzantılı alan adlarından bazıları için herhangi bir belge istenmez. Ancak “com.tr” uzantısı söz konusu olduğunda alan adı alınabilmesi için belirlenmiş olan çeşitli dokümanların hazırlanması ve ilgili yere teslim edilmesi gerekir.

Ülkemizde “com.tr” domain uzantısının alınabileceği yer ise ODTÜ’ye bağlı bir kurumdur. Bu kurum üzerinden istenilen com.tr uzantılı domain satın alınır ve isteğe göre bu domain şahıs ya da kurum adına tescillenir. Özellikle Kurumsal Hosting ihtiyacı olduğunda tercih edilen bu uzantı, günümüzde herkes tarafından benimsenmiştir.

“com.tr” Domain Nedir? Nereden Satın Alınır?

Hem gerçek hem de tüzel kişiler tarafından yaygın olarak tercih edilen “com.tr” domain uzantısı, genellikle ticari amaçla oluşturulan web siteleri için tercih edilir. Bu nedenle ticaret sektöründe yer alan tüzel kişilerin özellikle “com.tr” uzantısına yönelmeleri faydalı olur.

Eğer tüzel kişi tarafından “com.tr” uzantısı alınacaksa, muhakkak alınan alan adı ile ticari unvan aynı olmalıdır. Aksi takdirde işlemlerin tamamlanması ve domain alınması imkansız hale gelir. Ayrıca satın alınmak istenen ismin ticari unvanla aynı olduğu resmi belgelerle kanıtlanmalıdır.

“com.tr” Domain Tescili için Gönderilmesi Gereken Evraklar

.com.tr alan adı almak isteyen kişilerin belirli belgeleri hazırlaması ve ilgili kuruma teslim etmesi gerekir. Şayet şahıs adına alan adı satın alınacak ise, sadece nüfus cüzdanı sureti yeterli olur. Bununla birlikte alan adı tüzel kişi adına alınacak ise, birçok evrakın hazırlanması ve teslim edilmesi zorunludur. Bu evraklar şu şekilde sıralanabilir:

  • Faaliyet Belgesi,
  • Ticari Sicil Belgesi,
  • Türkiye Ticari Sicil Gazetesi’nde Yayınlanmış Ticari Unvan Belgeleri,
  • Oda Sicil Kayıt Belgesi,
  • Marka Başvuru Belgesi,
  • Marka Tescil Belgesi,
  • Esnaf veya Sanatkarlar Odasından Sicil Tasdiknamesi, şeklindedir.

Ayrıca bu tür alan adlarının yatırım amacıyla da satın alındığı bilinmelidir. Böylece değerlenen domainler bazı kurum ve kuruluşlar tarafından yüksek meblağlar ile satın alınabilir. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için, Domain Yatırımcılığı Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Şey başlıklı blog yazısına göz atılabilirsiniz.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Alan Adı Nasıl Satın Alınır? Hangi Evraklar Gerekir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz