Domain Yatırımcılığı Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Şey

Teknotel_ Top level domain

Domain web siteleri için alan adı anlamına gelmektedir. Web sitelerinin internette kullandığı adrese domain denir. Kurumsal web sitelerinde sektörlere göre uzantılar kullanılmaktadır. Devlet kuruluşları .org uzantısını kullanırken, ticari kuruluşlar .com, .net gibi uzantıları kullanmaktadır. Domain yatırımcılığı, domain uzantısının belirlenmesi ve alan adının değeri için çok önemlidir. Domain belirlerken gelecek dönemde kazanacağı değer hesaplanmalıdır. Markalaşma için önemli olan domain belirlenirken, kullanılan harf ve kelimelerin kolay okunabilir olması gerekir.

Gerekli Araştırmaların Yapılması

Domain yatırımcılığı, web sitelerini önemi arttıkça değer kazanmaktadır. Alan adları, isme, olaya ve konuya göre araştırmalar yapılarak belirlenmelidir. Alan isimleri sadece internette bulunmak için değil projelerin geliştirilmesi, satış oranlarının artırılmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Vermiş olduğumuz sunucu hizmetleri ile birlikte domain ile ilgili tüm çalışmaları yapmakta ve destek vermektedir.

Domain Alırken Dikkat Edilecekler

Web sitesi çalışmalarına başlamadan önce domain belirlenmeli ve satın alınmalıdır. Domain hakkında araştırmalar yaparak bilmeniz gerekenleri öğrenmelisiniz. Bilinmesi gereken 5 şey aşağıda açıklanmaya çalışılmaktadır.

1 – Kelime Analizi

Web siteleri için alan adı hakkında kelime analizi ve arama hacmi konularında araştırmalar yapmalısınız. Alan adının aranma oranlarını belirlemeli ve tespit edilen yüksek grafiklere göre uygun kelimeler seçilerek domain yatırımcılığı yapılmalıdır.

alan-adi-satinalma-teknotel-300x200 Domain Yatırımcılığı Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Şey

Domain Yatırımcılığı Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Şey

2 – Harf ve Karakter Sayısı

Domain değerini belirleyen en önemli etkenlerden birisi harf ve karakter sayısıdır. Domainin kısa ve kolay okunabilir olması akılda kalıcılık sağlayacaktır. Domain yatırımcılığında 3 – 4 harfli alan adlarına daha fazla ilgi gösterildiği için bu alan adlarının değeri yüksektir. Alan adında karakter sayısı az olduğunda sağlayacağı avantajlar daha fazla olacaktır.

3 – Kolay Okunabilme

Alan adları herkes tarafından kolay okunabilmelidir. Kolay okunabilmesi ve yazılabilmesi, ziyaretçilerinde kolay hatırlanma sağlayacaktır. Domain yatırımcılığında bilinmesi gereken en önemli kriterdir.

4- İsim Olarak Kullanılması

Her insanın bir ismi olduğu gibi, firmaların internet ortamındaki isimleri de alan adlarıdır. Ziyaretçiler firmaları, alan adları ile tanır. Uygun domain seçildiğinde firmaların markalaşmalarını sağlayacaktır. Doğru seçilmiş bir alan adı arama motorlarında daha fazla aranabilecek ve web sitesine erişimi sağlayacaktır.

5- Domain Uzantısı

Domain yatırımcılığında, alan adının değerini belirleyen unsurlardan birisi kullanılan uzantıdır. Uzantılar domainlerin değerini ve seviyesini belirleyen bir güce sahiptir. Uluslararası alanda, .com, .org, .net uzantıları değerli uzantı türleridir.

İşte tam bu noktada, kurumsal hosting hizmetleri ile devreye Teknotel Telekom giriyor! Size özel barındırma alanları ile tüm yeni nesil kurumsal hosting ihtiyaçlarınızı karşılayan Teknotel, pek çok ek web hosting hizmetleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Yatırımcılığı Hakkında Bilinmesi Gereken 5 Şey ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz