Hosting’den Sunucuya Geçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Teknotel Hosting’den Sunucuya Geçerken Nelere Dikkat Edilmeli?Sunucuya Geçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Genel olarak hosting paketleri daha küçük çaplı web sitelerine barındırma hizmeti vermek için oluşturulmuştur. Bu web projelerinin;

  • Çok yüksek kaynak ihtiyacı olmaz.
  • Anlık ziyaretçi sayısı düşüktür.
  • İçerik yoğunluğu azdır.

Genellikle yeni başlatılan ya da büyüme aşamasında olan projeler için ideal olan hosting paketleri, bu tür zamanlarda maliyet avantajı sunduğu için sıklıkla tercih edilir. Bununla birlikte web sitesi büyümeye başladığında ve mevcut trafik yoğunluğu arttığında bu tür hosting paketleri ihtiyacı karşılayamayacak hale gelir. Bu da web sitesinin performansını düşürür ve yavaşlamaya neden olur. Kullanıcı deneyimini geliştirmek amacıyla bu tür durumlarda Hosting’den sunucuya geçiş yapılması en mantıklı adım olarak karşımıza çıkar. Böylece web projesinin performansı da arttırılır ve sitenin devamlılığı sağlanır. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için Cloud’a Geçmek Ya da Geçmemek başlıklı blog yazısı incelenebilir.

Kaynak Kullanımları Arttığında Sunucuya Geçiş En İyi Seçenek

Eğer artık hosting paketi içerisinde yer alan kaynaklar web projesinin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalıyorsa, sunucuya geçiş en iyi seçenek olarak karşımıza çıkar. Bununla birlikte öncelikle kaynak yetersizliğinin sebebi araştırılmalıdır. Çünkü bazen bu yetersizliğin ana nedeni; ziyaretçi artışı, yazılımsal geliştirmeler, 3. parti yazılımlar ya da uygulamalardan kaynaklı gerçekleşmez. Bunun yerine yanlış tema seçimi, gereksiz eklentiler, yazılımsal sorunlar web sitesinin performansını düşürebilir. Bu nedenle kaynak kullanımı ile ilgili yetersizlikten emin olmak gerekir. Eğer bu konuda herhangi bir soru işareti yoksa, barındırma ihtiyacı için bulut sunucu, kesintisiz erişim için ise metro ethernet hizmetlerinden faydalanmak avantajlıdır.

Hosting’den Sunucuya Geçmenin Avantajları Nelerdir?

Hosting’den sunucuya geçmenin çok sayıda avantajı bulunur. Bunların başlıcaları şu şekildedir:

  • Hosting ile kaynak kullanımı sınırlıdır. Bununla birlikte bulut sunucu söz konusu olduğunda tüm kaynakların proje için kullanımı mümkündür.
  • Hosting paketi alındığında aynı firmanın paketlerini alan web sitelerinin kaynak tüketimindeki artış veya düşüş sizin projenizi de etkiler. Ancak bulut sunucu söz konusu olduğunda bağımsız olarak proje yönetilir. Bu nedenle bu tür performans ya da güvenlik sorunları ortaya çıkmaz.
  • Hosting paketinde tek bir sunucu IP’si üzerinden çok sayıda web sitesi yayın yapar. Bu da SEO çalışmalarını olumsuz etkiler. Bulut sunucuda ise site projesine özel IP olur ve Google organik arama sonuçlarında web sitesi üst sıralarda yer alır. Sunucuların sağladığı avantajlar dikkate alındığında Hosting’den sunucuya geçiş için endişe duyulmaması ve sunulan bütün hizmetlerden en iyi şekilde faydalanılması gerekir.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Hosting’den Sunucuya Geçerken Nelere Dikkat Edilmeli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz