En Merak Edilenlerden: İşte Dedicated Server

Teknotel En Merak Edilenlerden iste Dedicated Server

Web sitelerin, tıpkı canlı organizmalar gibi zamanla büyüyen bir tabiatı vardır. Düzenli veri girişi yapılan, yüksek çözünürlüklü paylaşımları artan, etkileşime açık olan her türlü site, gün geçtikçe daha fazla alana ihtiyaç duyar.

Sunucuda kaplanan alan büyüdükçe performans düşüşü yaşanabilir. Olası risklerden korunmak için çok daha geniş alanlı ve ağ yükü olmayan, özelleştirilmiş niteliğe sahip sistemlere geçmek gerekir. Bu da ‘paylaşımsız’ sunucularla mümkündür. Adından da anlaşılacağı üzere paylaşımsız sunucular size özel alanlar ayırır ve diğer ağların sizi yavaşlatmasını önleyen uygulamalara sahiptir.

Dedicated Server Sisteminin Avantajları Nelerdir?

İşletim sistemlerinin, kullanıcı web sitenin ihtiyacına göre modifiye edildiği Dedicated Server, kısa sürede hızlı şekilde büyüyen e-ticaret tipi oluşumların kurtarıcısı gibidir. Teknolojisi, talebe göre arzın geliştirilmesi olarak tanımlanabilir.

En büyük avantajı, sunucu üzerindeki alanda sadece size ait işlemlerin yapılmasıdır. Kiraladığınız alanda ister tek bir siteyi, isterseniz birden fazla siteyi barındırma şansınız vardır.

Paylaşımlı sunuculardan kaynaklanan problemler nedeniyle etkileşim trafiğiniz zarar görmez. Yoğunluk ne kadar çok olursa olsun, kesintisiz bir hosting servisi sağlanır. Kurulum işlemleri uzmanlık gerektirmediği için kolaylıkla yapılır. Kullanıcı dostu arayüz sayesinde işlem yapmak pratiktir.

Kimler Dedicated Server Kullanmalıdır?

Dedicated Server amacı ve fonksiyonları, orta ve büyük ölçekli organizasyonlar için uyarlanmıştır. Küçük ve yerel işletmelerin bu derece geniş alana ihtiyacı yoktur. Fakat paylaşım dosyalarının karakteri yüksek çözünürlük istiyorsa o zaman düşünülebilir. Yüksek maliyet algısı göreceli olmakla beraber, fiyat / performans karşılaştırması yapıldığında çok daha büyük fayda sağlayacağı söylenebilir.

Markanın ya da işletmenin kimliğine göre özel olarak seçilebilen yazılım ve hizmet programları, firmaya esneklik kazandırır. Bu sisteme alternatif olarak değerlendirilebilecek başka sunucular da vardır. Bulut olarak bilinen cloud teknolojisi, pratik ve ekonomik paketler sağlayabilir. Bulut Bilişim Teknolojisini Tercih Etmek İçin 3 Neden başlıklı yazımızı okuyarak bu fikri de değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Önemli olan ne tür bir web sitesine sahip olduğunuz ve erişim – etkileşim konusunda nasıl bir teknolojiyle kesintisiz hizmet verebileceğinizi belirlemektir. Server sistemleri, cloud teknolojisi veya daha fazlası hakkında da bilgi almak isterseniz tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

En Merak Edilenlerden: İşte Dedicated Server ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz