2020’de Güvenlik Çözümleri Neden Değiştirilmeli?

Teknotel-2020'de Güvenlik Çözümleri

Bilgi teknolojileri her geçen gün gelişirken siber güvenlik sorunları da aynı oranda artış gösteriyor. Yeni teknolojilerin çeşitlilik göstermesi ve firmaların iş süreçlerinde daha fazla kullanılmasıyla birlikte tek bir siber saldırının bile şirket faaliyetlerinin devamlılığında büyük problemler yaratmaktadır.

WatchGuard’ın yapmış olduğu araştırmaya göre, Türkiye’de 2020’nin ilk yarısında günde 6.620, dakikada 5 adet kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşti. Geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında 2020 yılı Ocak-Haziran ayları arasında Türkiye’de karşılaşılan ve engellenen kötü amaçlı yazılım saldırılarının %273 oranında arttığı gözlemlenmektedir. Rapora göre, ilk 6 ayda engellenen 1.204.804 adet kötü amaçlı yazılım saldırılarının %7’sini zero-day yani “sıfırıncı gün” güvenlik açığı karşısında gerçekleşiyor. Bu da sistemlerde anlık olarak meydana gelebilecek herhangi bir açığın bir açığın bile firmanız açısından ne denli büyük bir tehdit oluşturduğunu göstermektedir.

 

İnsan hatası, saldırı veya yazılım açıkları sebebiyle ile kritik öneme sahip birçok bilginin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi ise firmaların dinamik bir siber güvenlik ve iş sürekliliği stratejisi geliştirmesindeki mecburiyeti ortaya koyuyor. Bu noktada cloud computing devreye giriyor. Cloud teknolojileri çoğu işletme için üretkenliği ve verimliliği artırıp, operasyon süreçlerinin kolaylaştırır ve aynı zamanda tasarruf imkânı sunmaktadır. Veeam’in veri korumanın işletmeler üzerindeki etkisini araştırdığı çalışmaya göre, günümüzde hali hazırda işletmelerin yaklaşık yarısının bulut tabanlı hizmetlerden faydalandığı tahmin edilmektedir. Bunun %24’ünü cloud backup çözümü oluştururken araştırmaya katılanların %50’inden fazlasının 2022 yılı itibariyle veri yedekleme cloud çözümlerine kullanmayı planladıklarını ifade etmektedir.

Cloud Disaster Recovery ile İş Süreçleriniz Kesintisiz ve Sorunsuz Devam Eder

Teknotel-Cloud-Disaster-Recovery-300x204 2020’de Güvenlik Çözümleri Neden Değiştirilmeli?

Hal böyle olunca, kaynakların verimli kullanılmasının yanı sıra siber güvenlik noktasında da firmalara sayısız kolaylıklar sunan cloud kullanımının, her türlü siber saldırılara karşı altyapılarını modernleştirmeye başlayan şirketlerle beraber 2020 yılı süresince toplamda %30 civarında artması öngörülüyor. Aynı şekilde Bulut bilişimde öngörülen bu yaygın kullanım trendinin sadece veri saklama ve yedekleme süreçlerini kapsamadığını aynı şekilde iş sürekliliğinin en önemli çözümlerinden biri Disaster Recovery planını da içerdiğini belirtmekte fayda var.

Tüm verilerinizin ve altyapınızın her türlü dijital tehdit ve virüslerden korunmasına olanak sağlayan Cloud Disaster Recovery ile iş süreçleriniz kesintisiz ve sorunsuz olarak devam eder. Bir başka deyişle, firmanız için hayati öneme sahip müşteri datası, satış-muhasebe ve stok gibi birçok uygulamanın başta siber saldırı olmak üzere sel, deprem ve yangın gibi daha birçok tehlikeye karşı korunmanızı ve geri dönüşü olmayan durumlarla karşı karşıya kalmanızı önler.

Teknotel Disaster Recovery Avantajları

  • İkinci bir fiziksel depolama alanına ihtiyaç duymazsınız bu sayede ek donanım ve yazılım gereksinimi de ortadan kalkar.
  • Mevcut iş süreçlerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak kolayca ölçeklendirme yapabilirsiniz.
  • İnternet erişiminin sağlandığı herhangi bir yerde veya zamanda verilerinizin yedeklenme ve diğer yönetim süreçlerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Türkiye içinde birden fazla noktada verilerinizi saklayabilir, felaket sonrası başarısızlık riskinizi en aza indirebilirsiniz.
  • Cloud Sunucular sayesinde donanım, yazılım, internet, data center altyapısı, bakım ve güncelleştirme maliyetlerinizi %80’e varan oranlarda azaltarak işinizde karlılık sağlarsınız.
  • İleri teknoloji donanım altyapısı ile en esnek sanallaştırma platformları üzerinde çalışan Cloud Sunucular, global standartlarda tasarlanan Veri Merkezimizde güvenle barındırılır.

Kısacası, Teknotel, kesintisiz çalışması gereken akıllı işletmeler için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in Cloud platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

2020’de Güvenlik Çözümleri Neden Değiştirilmeli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz