Bulut Sunucu (Cloud Server) Teknolojisi Nedir?

Teknotel Bulut Sunucu (Cloud Server) Teknolojisi Nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte kullanımı epey yaygınlaşmaya başlayan bulut hizmetleri, verilere zaman ve mekân bağımlılığı olmadan ulaşma imkanı sunmaktadır. Nitekim bulut sunucu teknolojisi nedir sorusu da buna benzer bir şekilde cevaplandırılabilir. Bulut sunucu, kişinin sahip olduğu sunucuya istediği zaman diliminde her noktadan ulaşmasını sağlayan bir web barındırma türüdür.

Fiziksel sunucuların sanallaştırma teknolojisi çerçevesinde uyarlandığı serviste dinamik bir yapı söz konusudur. Kişiye sadece süreklilik sunmakla kalmayan bulut sunucu, aynı zamanda rahat yönetebilme imkânı da yaratır. Dinamik yapı çerçevesinde esnek ve kolay bir şekilde kontrol edilebilen sunucu, bu sayede olası ihtiyaçların anında karşılanmasına olanak tanır.

Cloud server yani bulut sunucu, kullanıcının kendi sunucusuna istediği her noktadan her an ulaşabilmesini sağlayan bir web barındırma türüdür. Geniş ölçekten bulut sunucusu nedir sorusunun cevabını ise aslında bu açıklama karşılayabilmektedir. Kiralanan ya da satın alınan servisler çerçevesinde sunulan bulut sunucu, özellikle zaman ve mekan açısından yüksek oranda esneklik yaratır.

İş türünün çevrimiçi platformlara doğru kaymasıyla birlikte çok daha fazla önem kazanmaya başlayan bulut sunucusu, aynı zamanda performans hususunda da şirketlerin ihtiyaçlarını karşılar. İstenildiği an kapasite oranını arttırmayı ya da azaltmayı sağlayan hizmet, böylelikle gerekli görüldüğü takdirde geniş bir hale gelebilir. Özellikle yoğun trafiğin gerçekleştiği anlarda sunulan hizmetlerin akışının sürdürülmesi için sunucunun kapasitesi hızlıca arttırılmalıdır. Böylelikle şirketin herhangi bir kesinti olmaksızın işleyişine devam etmesi sağlanır.

ucuz-cloud-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-300x189 Bulut Sunucu (Cloud Server) Teknolojisi Nedir?

Bulut Sunucu Teknolojisinin Avantajları

Cloud server ya da tam Türkçe karşılığıyla bulut sunucu, beraberinde birçok farklı avantajı getirir. Öncelikle tasarruflu olması yönünden öne çıkan hizmet; güncelleştirme, yazılım, internet ve bakım gibi çeşitli konularda ekonomik olmayı başarır. Ek bir maliyetin oluşmasını önleyen servis, aynı zamanda 7/24 destek almanızı sağlar. Uzman ekip desteği neticesinde herhangi bir problem kısa sürede çözülür.

Kurumsal müşteriler adına olmazsa olmaz yapıda olan süreklilik, bulut sunucu ile kolayca karşılanmaktadır. Bulut sunucu teknolojisi nedir sorusuna karşılık dahi bulan kesintisiz erişim imkânı, bu sayede kayıp yaşamadan kullanım imkânı yaratır. Ayrıca %100 yedekli olacak şekilde çalışan sistem, fiziksel disk desteği neticesinde veri kaybı gibi bir sorun ile karşılaşmanızı önler.

Bulut Sunucu Teknolojisinde Teknotel Farkı

Yılların verdiği deneyim neticesinde veri hizmetleri ve data center gibi tüm konularda hangi tarz problemlerin sıkça yaşandığını bilen Teknotel, önlem alır ve böylelikle sorun yaşamanızı engeller. 1984 yılından günümüze kadar geçen süre boyunca faaliyetlerine hız kesmeden devam eden sağlayıcı, profesyonel kadrosuyla her daim yanınızdadır.

ucuz-cloud-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-300x189 Bulut Sunucu (Cloud Server) Teknolojisi Nedir?

Gelişmiş teknolojileri %100 müşteri memnuniyeti ile buluşturan Teknotel, 1984 yılından beri alanında hizmet veren bir markadır. Bu çerçevede edindiği tecrübe ile birlikte müşterilerine yüksek kalitede hizmet sunan Teknotel, ayrıca çeşitli sorunların hızlıca çözülmesini de mümkün hale getirmektedir. Uzman ekip ve ileri seviye teknolojiler ile etkili bir biçimde veri çözümleri oluşturmaktadır.

Kapasite yönetimi, veri artırımı, kesintisiz erişim olanağı ve yedekli çalışma desteği gibi hizmetler neticesinde kullanıcılara kolaylık sunmayı ihmal etmeyen servis sağlayıcısı, SSD depolama ile yüksek hız isteyen müşterilere de çözüm üretmektedir. Linux ve Windows gibi altyapıların tercih edildiği hosting hizmetlerinden VMware ve Hyper-V sanallaştırma platformlarına kadar birçok teknolojiden hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca bulut sunucusu nedir gibi soruların tümüne anında cevap bulmanız da mümkün.

Sonuç olarak, Global standartlarda,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel Telekom, Cloud ve Date Center hizmetleri ile firmanızın iş sürekliliğini kesintisiz bir şekilde sağlarken; hosting ve domain servisleri ile de web sitenizin hızlı ve sürekli ulaşılabilir olmasına ve e-posta trafiğinizin sorunsuzca gerçekleşmesine yardımcı olur.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Bulut Sunucu (Cloud Server) Teknolojisi Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz