Hem güvenli hem de yüksek hızlı internet hizmeti almak ve vaat edilen özellikleri randımanlı şekilde kullanabilmek için altyapının optimize edilmiş olması gerekir. Bu yüzden de, internet erişimi için servis sağlayan şirketler, altyapı sistemlerini teknolojik gelişmelere paralel olarak güncellemeye çalışır.
Yüksek hızda internet hizmetinde yapılan teknik düzenlemelerde güvenli bağlantı esas alınır. 2019 yılında en çok tercih edilen internet altyapısı, bölgesel donanımlar nedeniyle farklılıklar sergilemektedir. Bir başka deyişle, mevcut sistemde kullanılabilir olan internet altyapıları teknik çalışma prensiplerine göre çeşitlilik gösterir.
En Çok Kullanılan İnternet Altyapı Çeşitleri
DSL olarak bilinen ve en yaygın kullanılan altyapı, genişbant internet hizmetini bakır kablolar üzerinden verir. Modem ile santral arasındaki uzaklığa göre, etkili mesafe ve hız bakımından farklılaşan VDSL modu bulunur. VDSL mod, kısa mesafelerde yüksek hızlar sunabilir.
Türkiye’deki DSL sisteminin tamamı Türk Telekom Anonim Şirketi tarafından tesis edilir. Öte yandan, diğer internet servis sağlayıcıları da aynı şebekeyi kullandığı için aynı kalitede hizmet sunar. Veri yükleme ve veri indirme hızında asgari – azami oranlar standarttır. VDSL hizmetinin yaygınlaştırılması için hemen hemen her sokakta Türk Telekom’a ait saha dolapları bulunur.
Mini bir santral görevi yapan saha dolapları sayesinde ülke genelinde çoğunlukla VDSL kullanılır. nDSL olarak kodlanan yalın internet hizmeti, telefon abonesi olmayan kullanıcılar için geliştirilmiş bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde telefon hattı kullanma zorunluluğu ortadan kalktığı için maliyet düşmüştür. Son yıllarda en çok tercih edilen altyapı sistemlerinden biri olarak öne çıkar.
Süper Hızlı İnternet Tercihinde “Fiber Optik” Altyapı Sistemleri
Dünya üzerinde geliştirilmiş olan en iyi altyapı teknolojisi “Fiber Optik Kablo” hattıdır. Anlık veri iletimini ışık hızıyla yapan fiber optik kablolar, bakır tellerden çok daha yüksek randıman sağlar. 1000 Mbps kapasiteye ulaşan internet hızı, yoğun trafik alan büyük ölçekli web sitesi yönetiminde pratik çözümler sağlar.
Fiber optik kablo hattının döşenmesi yüksek maliyet gerektirdiği için ülkenin tamamında kullanılabilir değildir. Üç farklı bağlantı şekli bulunur. Hipernet olarak bilinen, sokaktaki saha dolabında sonlanan, kullanıcıya ulaşmak için bakır kablo ile devam eden hatlar FTTC (Fiber to the cabinet)’dir. FFTB (Fiber to the building) sisteminde fiber kablolar binaya kadar ulaşmıştır. FTTH (Fiber to the home)’da ise fiber optik kablolar hane içinde fiber desteği sağlayan özel modeme bağlanır. İnternet bağlantı teknolojileri hakkındaki gelişmelerle ilgili olarak “İşinizin Performansını Bir Adım Öteye Taşıyın” başlıklı yazımızdan faydalanabilir ya da daha fazlası için tıklayabilirsiniz.
Bu noktada, Metro Ethernet, Cloud ve Colocolation gibi iş süreçlerinizi ve hizmet kalitenizi artıran hizmetiyle devreye Teknotel Telekom giriyor! Metro Ethernet, bugün de yarın da yaşayacağınız sorunlar karşısında duracak oldukça önemli bir hizmettir. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel, Metro Ethernet altyapımızı yüksek kapasiteler ile destekleyen farklı operatörlerin yurtiçi ve yurtdışı fiber optik erişim altyapıları sayesinde kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok