Multicloud Stratejisi Nedir?

Teknotel-multicloud stratejisi nedir

Türkçe’ye “çoklu bulut sistemi” olarak çevrilen Multicloud, yeni nesil çalışma alanı ve aynı zamanda veri saklama yöntemidir. Bilgi yedekleme konusunda güvenilirliği arttıran Multicloud, garantici firmaların datalarını olası risklere karşı daha iyi korur. Aksi takdirde, tek bir sunucuda yedekleme yapıldığında çökme sorunu yaşanırsa tüm veriler kaybedilebilir.

Şirkete ait gizli bilgiler ya da müşterilere ait kişisel veriler, siber saldırı sonucu deşifre olabilir. Kurumlarda üst düzey koruma gerektiren verilerin güvenliğini sağlayan Multicloud stratejisiyle olası riskler asgariye indirilmiş olur. Farklı departmanlara hizmet eden bulut birimleri bir araya getirilerek ortak bir ağa bağlanır. Böylece, herhangi bir birimde arıza ya da saldırı alarmı olursa, diğer birim devreye girerek durumu kurtarır.

Öte yandan, Multicloud sistemler ağ üzerinde yavaşlama, çökme, düşme gibi sorunlara izin vermeyerek iş akışını hızlandırır. Otomatiğe bağlanan işlerin sürece olan etkisiyle performans verimliliği artar. Yetkili personelin ve yöneticilerin dilediği zaman uzaktan erişimle sisteme girebiliyor olması, şirket dışındaki saha çalışmalarında büyük avantaj sağlar.

Multicloud Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

Dijital çağın rekabet ortamında ayakta durmak zorunda olan firmalar, kesintisiz hizmet sağlamak için kalıcı çözüm senaryoları üretmek zorundadır. Yaygın şube ağı olan, personeli hem şirket içinde hem dışarıda çalışan, seri ve çoklu iletişime ihtiyaç duyan, yüksek miktarda veri saklamak zorunda kalan tüm oluşumlar bu sistemi kullanabilir.

Dünya devi olan markaların veri saklama merkezlerine entegre olan datalar, sanal ve fiziksel tehlikelere karşı korunur. Yangın, sel, deprem gibi afetlerde şirketlerin bilgi bankaları tekrar kullanılamaz hale gelebilir. Çoklu bulut sistemi kullanan şirketler, tüm verilere her zaman her yerden erişim sağlayabilir. Her şirketin çalışma alanına ve bütçesine göre kendine özel stratejiyi oluşturması gerekir. Departmanların iş yükleri ve performans yoğunluğu analiz edilerek ihtiyaç duyulan depolama seçenekleri belirlenmelidir.

Multicloud ile Sağlanan Avantajlar Nelerdir?

Multicloud kullanımının sağlayacağı avantajları sıralamak gerekirse;

  • Şirket içindeki ağda veya internet servis sağlayıcıda meydana gelen arızalar nedeniyle veri kayıpları yaşanmaz.
  • Girişi yapılan tüm dijital veriler bulut üzerine otomatik olarak anında kaydedilir.
  • Kayıtlı bilgilere uzaktan erişim sağlanabilir, düzenleme yapılabilir.
  • Siber saldırı ya da fiziksel zararlar, veri güvenliğini etkilemez.
  • Projeler üzerindeki etkinlikler eş zamanlı olarak kontrol edilebilir ve yetkili olan herkesin konuya hakimiyeti sağlanır.

Çoklu bulut sisteminin diğer avantajlarıyla ilgili olarak “Sürdürülebilir Dijital Dönüşüm İçin Cloud Servisleri” yazımızı inceleyebilir veya daha fazlası için tıklayabilirsiniz.

Çoğu bulut hizmeti sağlayıcısı, geleneksel barındırma ile karşılaştırıldığında pek çok avantaj sunar. Ancak, Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız için güçlü bir Veri Merkezi altyapısı olmazsa olmaz. Dünya standartlarında, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Multicloud Stratejisi Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz