Web Sitesinde Neden ‘Güvenli Değil’ Yazısı Yazar?

Teknotel-SSL Sertifikasi ile kazanacaginiz seyler

Bir süredir Google Chrome kullanıcıları, ziyaret ettikleri web sitelerinin güvenli olmayabileceği uyarısıyla karşı karşıya kalıyor. Bunun nedeni ise web sitesinin sahibini HTTP protokolü yerine daha güvenli olan HTTPS protokolüne yöneltmek amacıyla Google, “güvenli değil” uyarıları vermesidir. Bu ve buna benzer teşviklerin sonucu olarak son yıllarda HTTPS protokolüne geçiş oranında ciddi anlamda bir artış sağlandığı da görüldü.

İnternet tarayıcılarının web sunucuları aracılığıyla veri alışverişi yapabilmesini sağlayan HTTP protokolünün, uzun yıllar boyunca kullanılmasına rağmen, hassas veri transferleri için güvenli olduğu söylenemez. HTTPS protokolüne geçilmesi durumunda, giriş yapılan web sitesi ile kurduğunuz bağlantı şifrelenerek sizin ve bilgilerinizin güvende tutulması sağlanır.

Güvenli Değil Uyarısı Nasıl Düzeltilebilir?

Web sitenizde hala HTTP protokolü kullanıyorsanız, kolay bir şekilde HTTPS protokolüne geçiş yapabilirsiniz. Doğrulamayı sağlayacak bir SSL sertifikası ekleyerek, HTTPS protokolünü kolayca etkinleştirebilirsiniz. Böylelikle bu sertifika tarayıcıya, sitenizin güvenilir ve HTTPS ile bağlanmaya uygun olduğunu tanıtır.

SSL sertifikaları, iki ayrı nokta arasındaki veri iletişiminin şifreli bir kanal üzerinden yapılarak, güvenilir şekilde iletilmesini sağlayan küçük veri dosyalarıdır. SSL sertifikaları web sitenizin güvenliğini sağlamaya yönelik değildir. Siteniz içerisinde yapılan, kredi kartı gerektiren işlemleri, oturum açma işlemlerini ve veri aktarımını güvende tutar. Dijital verilerin korunmasına yönelik güvenlik çözümleri içerisinde bu sertifika önemli bir yer teşkil eder.

SSL Türleri Nelerdir?

Günümüzde 3 tür SSL sertifikası kullanılıyor.

1- Genişletilmiş doğrulama (EV SSL)

Sertifikalar arasında en katı doğrulama sürecine sahip olan SSL türüdür. Sertifikayı almak birkaç hafta sürebilir. En güvenilir doğrulama düzeyine sahiptir. Ücretli abonelik gerektiren siteler, e-ticaret siteleri ve yardım amaçlı bağış toplayan siteler için en uygun olan sertifikadır ve yalnızca ticari kuruluşlar başvurabilir.

2- Kuruluş tarafından doğrulanmış (OV SSL)

Doğrulama işleminin tamamlanması birkaç gün süren bu sertifikayı alabilmek için meşru bir kuruluş olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Müşterilere ait bilgileri form ile alan kurumlar için uygun olan sertifikadır.

3- Alan tarafından doğrulanmış ( DV SSL )

Birkaç dakika içinde sahip olabileceğiniz sertifika, sadece alan adının kime ait olduğunu teyit eder. Kişisel web siteleri, bloglar veya bilgilendirme amaçlı kurulan siteler için uygu sertifikadır.

SSL sertifikalarında şifreleme seviyeleri her biri için aynıdır. Sertifikayı alabilmek için gereken yeterlilik ve doğrulama süreçleri farklılık gösterir. SSL sertifikasına yönelik daha detaylı bilgiler için deSSL Sertifikası Süresi Ne Kadar Geçerli başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Web Sitesinde Neden ‘Güvenli Değil’ Yazısı Yazar? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz