SSL Sertifikası Süresi Ne Kadar Geçerli?

Teknotel Web Sitesinde Neden ‘Güvenli Değil’ Yazısı Yazar?

SSL güvenlik sertifikası kullanımı 1996 yılında Netscape tarafından geliştirilen 3.0 versiyonundan sonra bütün internet tarayıcılarına uyumlu standart bir hale getirilmiştir. İnternet erişimlerinin güvenli yapılabilmesi için SSL sertifikası kullanımı zorunludur. Bu sertifika hosting firmalarından satın alınır ve sisteme kurulumu yapılır. SSL sertifikası süresi türlerine göre değişmektedir. Veri güvenliği için, SSL sertifikası, gönderilen veriyi otomatik olarak şifreler ve doğru alıcının bu veriyi şifre çözülmüş olarak okumasını sağlar.

SSL Sertifikası Nedir?

SSL sertifikası, network ağı üzerinde bilgi transferi yapılırken güvenliğin ve gizliliğin sağlanabilmesi için geliştirilmiş güvenlik protokolü olarak tanımlanır. Veri güvenliğinin önem kazanmasından sonra geliştirilen sertifika sayesinde, gönderilen bilginin sadece doğru alıcı adresinde deşifre edilmesini sağlamaktadır. Veri gönderildiğinde her iki tarafında SSL sertifikası sistem tarafından kontrol edilir ve bilginin gizliliği, güvenliği sağlanmış olur. SSL sertifikası süresi tüm tipleri için bir ya da iki yıl olarak belirlenir.

Sertifika Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Online işlemler veri güvenliği için kullanılan SSL sertifikası süresi dolduğunda, ilk kurulumda yapılan tüm işlemler tekrar yapılır. SSL sertifikasının süresi dolduğunda, internet sitenizi güvensiz olarak gösterecek ve birçok çalışma alanında yapılan işlemlere erişimi engelleyebilecektir. Kullanım süresi dolduğunda, hizmet sağlayıcınızla görüşüp, SSL sertifikanızı yeniden oluşturmalısınız. İşlemlerinizi sıfırdan alım yaparak, tüm kurulumları tekrar yapmalısınız. Teknotel firmamız bu konuda tüm müşterilerine yardımcı olmakta ve kurulumlara özel servis sağlamaktadır.

SSL Sertifikası Tipleri

SSL sertifikası tipleri kullanım alanlarına göre iki tip olarak sunulmaktadır. Bunlar, standart SSL sertifikası ve Premium SSL sertifikasıdır. Standart SSL, sadece kullanılan alan adı doğrulamasını gerçekleştiren bir sertifikadır ve DV tipi sertifika olarak tanımlanır. Sadece alan adı için kullanıldığından kurulumu basittir ve evrak gerektirmemektedir. Premium SSL sertifikası ise hem alan adını hem de kurumsal bilgilerin doğrulamasını yapmaktadır. Premium SSL sertifikaları OV tipi sertifika olarak tanımlanır. Sağlamış olduğu güvenlik bilgileri içerisinde, alan adı ve firma bilgilerini barındırdığı için satın alma ve kurulum işlemleri için evrak istenmektedir. En kolay alınabilen sertifika tipi DV tipi standart SSL sertifikasıdır.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

SSL Sertifikası Süresi Ne Kadar Geçerli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz