Bulut yedekleme sistemi ile gün geçtikçe artan siber saldırı tehlikelerine karşı önlemler alınabilir. Peki, bulut yedekleme nedir? İşte bulut yedekleme ile ilgili bilgiler:
Bulut Yedekleme Ne İşe Yarar?
Bulut yedekleme ile sunucunun içerisindeki dosyaların yedeklenmesi sağlanır. Verileriniz kopyalanarak genel bir ağ üzerinden güvenli bir yedekleme yöntemi ile gönderilir. Bulut yedekleme işlemi bir kuruluşun veya kişinin verilerini korumak için yapılan bir işlemdir. Bulut yedekleme nedir sorusunun cevabında bilinmesi gereken en önemli şey bu yedeklemenin kullanıcılar tarafından oldukça tercih edilmesidir.
Veriler güvenle saklanınca veri yedekleme işlemi bu anlamda gerçekleşmiş olur. Bulut yedekleme yöntemi güvenlik açısından yedeklerinizi fiziksel bir sürücüde saklar. Bu yöntem en çok tavsiye edilen yöntemlerden biridir.
Bulut Yedekleme ve Senkronizasyon
Bulut yedekleme nedir sorusunun cevabından sonra bulut yedekleme ile bulut senkronizasyon işlemlerinin aynı şeyler olmadığını bilmek gerekiyor. Dropbox, Google Drive gibi servisler kullanıcılara küçük boyutlu olsa da bulut depolama imkanı sunuyor. Eğer saklanılması gereken fotoğraf, videolar veya belgeler varsa bunları bulut senkronizasyon servisleri ile saklamak daha kolay ve daha uygun olacaktır. Bu noktada bulut yedekleme servislerini de seçebilirsiniz, bu işlem kişilerin tercihlerine göre ve depolama yapılacak olan belgelerin boyutlarına göre değişkenlik göstermektedir.
Bulut Yedekleme ve Şifreleme
Birçok bulut yedekleme servisi kullanıcılara kendi şifreleme sistemlerinin yanında verilerini kendi şifreleri ile de koruma seçeneği sunuyor. Bu iki yöntemin de kendi içerisinde avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Eğer bu anlamada kendi şifreniz ile bulut yedekleme sistemini kullanmak isterseniz şifrenizi unutmamamız gerekir. Şifrenizi unutursanız verilerinizin silineceğini unutmayın.
Eğer servis tarafından size verilmiş olan şifreyi kullanmak isterseniz oluşabilecek herhangi bir saldırıya karşı verileriniz korumasız kalabilir. Bu durumlar için en ideal yöntem kendi şifrenizi belirleyip bu şifreyi bir yere not etmek ya da şifre yöneticisinde saklamak olacaktır. Yedeklenecek olan verilerin boyutlarına göre yedekleme hızı değişkenlik gösterecektir. Bu durumda yedeklenecek olan verileriniz büyük boyutlarda ise yüklemenin bir günden daha fazla süreceğini unutmayın ve kendinizi bu duruma alıştırarak işleminize başlayın.
Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin
Henüz Yorum Yok