VOIP’ın İşletmeler İçin Avantajı Nelerdir?

Açılımı Voice Over Internet Protocol olan VOIP, genel olarak internet üzerinden gerçekleştirilen sesli görüşme olarak ifade edilebilir. Günümüzde yoğun iletişim ihtiyacı duyulan işletmelerde etkileşimin kolaylaşması ve çok daha az maliyetli olması için tercih edilen VOIP, oldukça talep gören bir hizmettir.

Bu hizmetin işletmelere sağladığı pek çok avantaj vardır. Bunların başında ise şunlar gelir:

  • Telekom maliyetini azaltarak %50’nin üzerinden tasarruf edilmesini sağlar. Sabit telefon numaraları bu sisteme taşınarak VOIP kullanımı sağlanır ve bu numaralar üzerinden yapılan görüşmelerden ücret alınmaz.
  • İşletmenin iletişiminde esnek çözümler sunar. Özellikle bayilikleri olan işletmelerin birbiriyle kolay ve kesintisiz iletişim kurması açısından oldukça başarı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Ayrıca bu görüşmelerin tamamı ücretsiz olur.
  • VOIP üzerinden aynı anda sayısız görüşme yapılabilir. Bu konuda herhangi bir sınırlama yoktur.
  • VOIP sistemine numaraların kayıt süreci oldukça kolay ve pratiktir. Bu süreç en fazla kullanıcıların 15 dakikasını alır.

VOIP Çalışma Prensibi Nasıldır?

Telefon görüşmelerinin internet üzerinden yapılmasını sağlayan VOIP’ın çalışma prensibi oldukça basittir. Bu sistemde görüşme yapılırken sesler belirli kodekler üzerinden alınır. Alından sesler dijital ortamda kodlanır ve şifrelenir. Ardından bu kodlar internet üzerinden alıca gönderilir ve tekrar sese dönüşerek alıcının verilen mesajı duyması sağlanır.

Mesaja yanıt veren kişinin sesi de tekrar sistemde kodlanır ve diğer tarafa aktarılır. Bu sayede internet üzerinden anlık sesli görüşme yapılır. Bu görüşmeler internet üzerinden yapıldığı için herhangi bir iletişim maliyeti söz konusu olmaz. Bu sayede ciddi oranda maliyetler azaltılır ve tasarruf edilir. Ayrıca işletme için iletişim çok daha kolay ve sorunsuz olur. Ancak internetin kalitesi de burada devreye girer. Kaliteli iletişim çözümleri içim kurumsal internet seçenekleri en güvenilir seçenek olacaktır.

VOIP Kullanımı ile Kesintisiz ve Ücretsiz İletişim İmkânı

Son yıllarda işletmeler için vazgeçilmez bir yere sahip olan VOIP, internet üzerinden gerçekleştirilen sesli görüşmeleri ifade ettiği için kullanıcıların kafasında pek çok soru işareti oluşur. Bunların başında ise ses kalitesi gelir.

Kullanıcılar özellikle bu tür uygulamalarda ses kalitesinin problemli olabileceğinden endişe eder. Bununla birlikte internet alt yapısının güçlü olduğu yerlerde bu tür problemlerle karşılaşılmaz. Ses kalitesi mükemmel olur ve iletişimde herhangi bir aksaklık yaşanmaz. Böylece her daim kusursuz bir etkileşim sağlanır ve bu etkileşim için ekstra ücret talep edilmez.

Sadece ses iletişimde değil veri iletişiminde de internetin önemi çok fazladır. Bu amaçla da son dönemlerde kurumlara özel metro ethernet seçenekleri çok fazla adından söz ettirerek, tercih edilmektedir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

VOIP’ın İşletmeler İçin Avantajı Nelerdir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz