Veri Merkezlerinde Yapay Zekâ Kullanımı

Endüstri 4.0 üretim teknolojilerini, veri alışverişlerini ve çağdaş otomasyon sistemlerini ifade eden kolektif bir terimdir. Bu dönemde kuruluşlar, verileri maksimum seviyede kullanmak için veri odaklı iş modelleri geliştirirken veri, bir firmanın varlığı olarak ele alınmaya ve her ticari faaliyetin önemli bir parçası olarak görülmeye başlandı. İşletmeler, veri toplamak ve bu topladıkları verileri bilgileri analiz etmek üzere veri merkezleri kullanmaya başladı.

Koşulların hızla değişmesi ve zorlayıcı global rekabet standartları firmaları veri merkezi odaklı bir hale getirirken bu alanda alternatif yollar bulmaya da mecbur bıraktı. Gartner’ın yapmış olduğu bir araştırmaya göre, yapay zekâ ve makine öğrenimi entegrasyonu sağlamayan veri merkezlerinin %30’undan fazlasının 2020 sonuna kadar işlevsel ve ekonomik olarak varlığını sürdürmesinin mümkün görünmüyor. Artan veri depolama ve işleme gereksinimlerine karşı ise, veri odaklı her veri merkezinin yapay zekâ ve makine öğrenimini öncelikleri arasında alması gerekiyor.

Veri merkezlerinde yapay zekâ uygulamalarının faydalarını sıralayacak olursak;

  • Yüksek Güvenlik

Bilgisayar korsanları devamlı olarak veri kaçırmanın alternatif yollarını keşfedip kötü amaçlı yazılımlar geliştirirken, veri merkezlerinin devamlı olarak bu durum karşısında gerekli güvenlik önlemlerini almış olması gerekmektedir. Ancak bunu sadece siber güvenlik profesyonelleri ile yönetmeye çalışmak son derece kısıtlayıcı olacaktır. Firmalar yapay zekâyı veri merkezlerinin güvenliğini sağlamak adına süreçlerine dâhil edebilirler. Bu bağlamda AI, normal ağ davranışını öğrenebilir ve bu davranıştan sapmaya dayalı olarak siber tehditleri tespit edebilir. Ayrıca AI, kötü amaçlı yazılımları tespit ederek veri merkezi sistemlerindeki güvenlik boşluklarını da tespit edebilir.

  • Enerji Tasarrufu

Veri merkezleri oldukça yüksek miktarlarda elektrik harcamaktadır. Enerjinin önemli bir kısmı ise sadece iklimlendirme sistemlerinde kullanılmaktadır. Yalnızca ABD’de veri merkezlerinin yılda 90 milyar kilowatt saatten fazla elektrik tükettiği bu rakamın küresel ölçekte yaklaşık 416 terawatt saati bulduğu bilinmektedir. Ayrıca, global anlamda veri trafiği arttıkça elektrik tüketimi her dört yılda bir ikiye katlanmaktadır. Bu da enerjiden tasarruf etmek isteyen firmaların sürekli yeni çözüm kanalları araştırmasına neden oluyor.

Teknoloji devleri enerji tasarrufu noktasında yapay zekâyı ilk tercihleri arasına koyarken özellikle iklimlendirme sistemlerinin harcadığı elektrikten neredeyse %40’a yakın tasarruf sağlandığı kaydedildi. Yapay zekâ, sıcaklık ayar noktalarını kısa sürede öğrenebilir, analiz edebilir ve akış hızını test ederek değişen şartlara uygun olarak iklimlendirmeyi otomatik olarak sağlar.

  • Yüksek Uptime Süresi

Veri merkezinde yaşanacak olan bir kesinti önemli veri kayıplarına sebep olabilir. Bu nedenle firmalar, olası kesintileri önceden tahmin edebilmek adına tedbirler almak durumundadır. Bu bakımdan yapay zekânın veri merkezi yönetimine dâhil edilmesi uygun bir çözüm yöntemi olabilir. Yapay zekâ, veri kesintilerini tespit etmek ve tahmin etmek için sunucu performansını, ağ tıkanıklıklarını ve disk kullanımlarını takip eder. Bu sayede, potansiyel kesintiler önceden tahmin edilerek engellenmiş olur.

  • Sunucu Optimizasyonu

Veri merkezleri, veri işlemek ve depolamak için birden fazla fiziksel sunucu ve depolama cihazlarından oluşmaktadır. Büyük hacimli verileri işlemek için ise, veri merkezlerinde görev alan ilgili çalışanların sunucu iş yükünü dengelemek adına çeşitli algoritmalar tasarlamaları gerekmektedir. Ancak bu, artan veri oluşturma ve toplama hızı nedeniyle, sunucu performansını optimize etmek için yetersiz kalabilir. Yapay zekâ, geçmiş verilerden yola çıkarak geliştireceği tahmini analitikler yardımıyla iş yükünü çeşitli sunucular üzerinde dağıtabilir. Öte yandan yapay zekâ tabanlı sunucu optimizasyonu, veri merkezlerindeki olası kusurları bulurken, işlem sürelerini azaltır ve risk faktörlerini geleneksel yaklaşımlardan daha hızlı bir şekilde çözebilir. Bu sayede firmaların sunucu optimizasyonu ve performansı en üst düzeyde gerçekleşmiş olur.

  • Düşük Maliyet

Veri merkezinde yapay zekanın benimsenmesi, sıcaklık yönetimi, ekipman durumu izleme, zemin güvenliği, yangın tehlikelerinin azaltılması, havalandırma ve soğutma sistemleri yönetimi gibi çeşitli rutin görevleri otomatikleştirecektir. Bu nedenle, çok sayıda görev ve sorumluluktan kaynaklanan maliyetler de ortadan kalkacaktır. Öte yandan, yapay zekânın veri merkezleri bünyesinde kullanılmasının yakın bir zaman içerisinde Disaster Recovery ve ilgili mevzuatlara uyum noktasında da proaktif olarak fayda sağlaması beklenmektedir.

İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor.  Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezlerinde Yapay Zekâ Kullanımı ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz