Finans Kurumları için Veri Merkezi Seçmenin 5 Kriteri

Teknotel Finans Kurumları için Veri Merkezi

Profesyonel, kesintisiz ve güvenli hizmetler sunan Veri Merkezi seçimi, Colocation hizmetini  Fintech sektörü  ve finansal kurumlar için de ideal BT çözümü haline getiriyor. Zira doğru Veri Merkezi seçimi, dijital projeleri bitiş çizgisine ulaştırmayı sağlayacak mükemmelle yakın koşullar sağlar. Öyleyse, colocation için Veri Merkezi seçerken Fintech sektörü, hizmet sağlayıcılarda ne aramalı, nelere bakmalı? Aşağıda her tür finansal organizasyonun alacağı Colocation çözümünün  sahip olması gereken beş kritik özelliği sizler için açıkladık.

Doğru Veri Merkezi: Uyumdan ve Güvenlikten Gelen Profesyonellik

  1. Uyumluluk: Tüm finansal hizmet sunan kuruluşlar ve özellikle Fitntech’ler, verilerini depolamak için oldukça uyumlu bir ortama ihtiyaç duyarlar. KVKK  gibi mevcut veri koruma düzenlemelerine uyumu sağlamak için ek akreditasyonlar gereklidir. Telehouse Istanbul gibi, bilgi güvenliği, iş sürekliliği, enerji, kalite, çevre ve iş güvenliği yönetimi konularında uluslararası çalışma standartlarının tamamını karşılayan bir Veri Merkezi size bu uyumluluğu sunacaktır.
  2. Güvenlik: Siber ya da fiziksel saldırılar her yerden gelebilir, bu nedenle bir kuruluşun altyapısının fiziksel güvenliği siber güvenlik kadar önemlidir. Hizmet alacağınız Veri Merkezi’nin yangın algılama ve söndürme sistemleri de dahil olmak üzere çok katmanlı güvenlik önlemlerine sahip olduğundan emin olun. En iyi uygulamalara bir örnek İstanbgul Anadaolu Yakası’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Kozyatağı’ında bulunan Teknotel’in Telehouse İstanbul Veri Merkezi’dir. Telehouse İstanbul, en profesyonel sistemlerle donatılarak konularında uzman ekipler tarafından 7/24 izlenmekte ve korunmaktadır.

Yoğunluğu Sunduğu Kesintisiz Hizmetlerle Dağıtan Veri Merkezleri

  1. Yoğunluk: Bir tesisin büyüklüğü ve mevcut gücü yani tam kapasitesi, colocation çözümünü benimsemenin temel nedenlerinden biridir. Finansal hizmetler sunan kurumların herhangi bir arızaya karşı tam yedekli olması yani güvenli bir güç kaynağından besleniyor olması gerekir. Ayrıca, bu kurumlar büyüdükleri takdirde kapasitelerini artırabilecekleri yeterli alana her zaman sahip olabilmeliler.
    Telehouse İstanbul, her iki konunun yetkinliklerine de sahiptir: Tier 3+ standardında  Carrier Neutral olan bu Veri Merkezi,   Full backup,  Disaster Recovery , Business Continuity,  7/24 Teknik Destek  ve  2N+1 Yedekli Enerji sistemine sahiptir. Ayrıca, ISO 27001 (Bilgi Güvenliği),  ISO 9001 (Kalite) , ISO 14001 (Çevre Yönetimi) gibi önemli sertifikasyonlarının güncelliğini her zaman korur.
  2. Kesintisizlik: BT işlemlerinde kaybedilen milisaniyelerin milyonlarca dolar değerinde olabileceği işlemlerde hız ve kesintisizlik oldukça önemlidir. Telehouse İstanbul Veri Merkezi’nin altyapısının kesintisizlik gücü sayesinde, bir şirketin ofisleri arasındaki iletişim veya gerçek zamanlı büyük veri analizi gibi işlemler sorunsuzca devam eder. Bu durum, kurumlar için paha biçilmez bir değer katar.
  3. Ulaşılabilirlik: Müşterilerin herhangi bir zamanda, herhangi bir yerden, planlanmayan kesintiler veya yavaş yanıt süreleri olmadan herhangi bir dijital bankacılık, sigorta veya varlık yönetimi hizmetine erişebilmeleri anlamına gelir. Telehouse Istanbul Veri Merkezi, İstanbul’un en önemli ticarert merkezlerinden birinde bulunarak, global standartlarda yerel hizmet sunar. Yani, herhangi bir doğal afet veya beklenmedik bir kesinti durumunda verilerinizin nerede olduğunu bilir, onlara fiziken de ulaşabilirsiniz. Kısacası, Telehouse İstanbul Veri Merkezi sayesinde global kalitede verilen yerel hizmetlerin tüm avantajlarından yaralanabilirsiniz.

Kısacası, Telehouse Istanbul gibi tam yedekli ve SLA’larında% 99,999 çalışma süresi garanti eden bir ortak bulmak finansal organizasyonlar için oldukça önemli. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak sunduğu hizmetlerle finansal hizmetler veren kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Finans Kurumları için Veri Merkezi Seçmenin 5 Kriteri ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz