Veri Merkezi Nedir?

Teknotel Veri Merkezi Nedir?

Veri merkezi (Data center); bilgisayar sistemleri ile telekomünikasyon ve veri ambarı sistemleri gibi ek sistemleri barındıran bir tesistir. Sunucu odası veya sistem odası olarak da adlandırılan bu tesisler işletmelere ait sunucu ve veri ambarlarının bulunduğu alanlar olarak da değerlendirilir.

Genel olarak düşünüldüğünde veri merkezi ; yedekli güç kaynakları, yedekli veri iletişim bağlantıları, veri merkezi içerisinde bulunan sistemlerin soğutulması için kullanılan iklimlendirme sistemleri ve dış ortamdan gelebilecek tehlikelere karşı verinin güvenlik derecesine göre güvenlik sistemleri bulundururlar.

Veri merkezi yapımında hem tesise hem de içindeki ekipmana dengeli bir yatırım gerektirir. Ekipmanların yerleştirilmesi için ilk olarak uygun bir tesis ortamının kurulması gerekir.

Veri merkezi ‘nin modernize edilmesi performans ve enerji verimliliğinde artış sağlamak için yeni bilgi teknolojileri ekipmanlarının ve yeteneklerinin bu doğrultuda revize edilmesi gerekir.

Türkiye’de son yıllarda veri merkezi alanında büyük gelişmeler yaşandı. İnternet kullanımındaki artış, Telekomünikasyon alanındaki rekabet Türkiye’yi veri merkezi alanında %60’lık büyüme ile dünya büyüme sıralamasında ilk sıraya yerleşti.

Veri merkezi çözümlerimizi, Teknotel Telehouse işbirliği ile Tier 3+ üstün nitelikli veri merkezi özellikleriyle müşterilerimize sunuyoruz. Türkiye’nin ilk ‘Carrier Neutral’ veri merkezi olan Telehouse Istanbul, bu özelliği sayesinde müşterilerine farklı operatörlere ait internet erişim ve noktadan noktaya bağlantı seçenekleri ile tam yedeklilik sunar.

Müşteriler, veri merkezi, cloud ve hosting servislerinin çalışması için gerekli erişim hizmetini diledikleri operatörden alabilirken, aldıkları erişim servisini bu yapıdaki bir diğer operatörün erişim hizmetiyle yedekleyebilirler.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz