Yeni Yılda Perakende Dijitalleşiyor

Hızla değişen tüketici alışkanlıkları ve teknoloji trendleri ile birlikte alış veriş yöntemleri de hızla gelişmeye, dijitalleşmeye başladı. Online alışveriş hacmi artarken perakende sektöründe faaliyet gösteren firmaların bu değişim karşısında daha çevik olmaları gerekiyor. Bir başka deyişle, sayıları hızla artan e-ticaret firmaları ile rekabet edebilmeleri ve piyasadaki varlıklarını sürdürebilmeleri için gerekli teknolojik entegrasyonu gerçekleştirmeleri gerekmekte.

Özellikle son yıllarda kendini hissettiren bu tüketici alışkanlıklarındaki değişimin online ve fiziksel perakendecilik arasındaki keskin sınırları neredeyse ortadan kaldırdığını söyleyebiliriz. Dijitale öncelik veren firmalar müşteri deneyimini video ve VR sanal gerçeklik gibi teknolojik çözümler üzerinden sağlamaya çalışırken mağaza içi personelin mobil uygulamalar üzerinden, evinden alışveriş yapan müşterilere ürün demoları ve tavsiyeler sunduğu yeni nesil çözümler de bu dönüşümün parçası haline geldi. Dahası, birden fazla sanal ve fiziksel temas noktası arasında pek çok seçim hakkı olan her yaştan müşteri için yüz yüze veya online müşteri deneyimi sağlamak her geçen gün zorlaşmaya başladı. Ancak mevcut perakende modellerinin aksine bu çok kanallı yaklaşımlar sürekli gelişim gösteriyor.

Shopify’ın yapmış olduğu bir araştırmaya göre 2021 senesinde izlenecek perakende trendi arasında video ve alışverişe imkân tanıyan videolar aracılığıyla sosyal satış teknikleri yer alıyor. Hal böyle olunca her müşteri yolculuğunun ve artan temas noktasının uçtan uca yönetilmesi hayati önem taşımaya başladı.

finans-merkezlerinde-kvkk-onemi-veri-merkezi-e1582902393496-300x256 Yeni Yılda Perakende DijitalleşiyorPerakendeciler, hızla değişen tüketici beklentilerini karşılayabilmek adına sürekli üretim ve dağıtım başta olmak üzere bütün iş süreçlerinde yenilik yaparken bu dijitalleşme süreci pandeminin de etkisi ile hızla ilerliyor. Dağıtım kanallarında yenilikçi yaklaşımların yanı sıra veri analizi, süreç otomasyonu, yapay zekâ, makine öğrenimi ve artırılmış gerçeklik gibi yeniliklerin de sektörü etkisi altına alması ile birlikte kesintisizlik ve yüksek hızlı bağlantıların önemi artarken e-ticaret firmalarının mevcut altyapılarını bulut tabanlı sistemlere taşıması mecburiyeti günbegün artıyor.

E-ticaret firmaları sistemlerinin güvenliği, esnekliği ve sürekliliği için Cloud’a yatırım yapmak durumunda.

E-ticaret firmalarını Cloud’u tercih etmeye yönelten şey ilk yatırım maliyetlerinin de ötesinde dönemsel olarak artan trafik ve kullanıcı yoğunluğu sebebiyle ölçeklendirme ve kesintisizlik ihtiyacı. Bir başka deyişle başlangıçta sermaye giderlerini minimum düzeyde tutma amacıyla Cloud’a yönelen e-ticaret firmaları kolay yönetim, yedekleme ve felaketlere karşı kesintisizlik sebebiyle de bulut tabanlı çözümlere yöneliyor.

Perakende Sektörü Neden Cloud’u Tercih Etmeli?

  • Kişiselleştirilmiş müşteri hizmetleri;

Cloud ile müşteri verilerine her zaman ve her yerden erişmek mümkün. Böylece mağaza çalışanı belirli bir müşteriye ait satış geçmişine erişebileceğinden kişiselleştirilmiş öneriler ile birlikte başarılı olması muhtemel teklifler sunabilecektir.

  • Yüksek güvenlik anlayışı;

Güvenlik konusu, hem müşteri hem de firmaların öncelikleri arasında yer alıyor. Cloud altyapısında en yüksek düzeyde güvenliğin sağlanması amacıyla kapsamlı caydırıcı veya önleyici önlemlerin yanı sıra yedekleme prosedürleri uygulanır. Aynı zamanda felaketlere karşı uygulanacak olan Disaster Recovery ve Cloud Backup planları ile veri kayıplarının da önüne geçilir.finans-merkezlerinde-kvkk-onemi-veri-merkezi-e1582902393496-300x256 Yeni Yılda Perakende Dijitalleşiyor

  • Ölçeklenebilirlik;

BT sistemlerinin dönemsel yoğunluklar doğrultusunda ölçeklenebiliyor olması bulut bilişimin en önemli avantajlarından bir tanesidir. Alış veriş yoğunluğu promosyonlar, Black Friday veya Yeni Yıl gibi yılın belli dönemlerinde yüksek artışlar sergileyebilir. Bulut bilişim, BT sistemlerinin kaynak seviyelerinin azaltılması veya artırılması noktasında hızlı bir çözüm sunarken maliyet tasarrufu da sağlar.

  • İşlem kanallarında çeşitlilik;

Firmalar günümüzde, yüksek müşteri memnuniyeti için fiziki veya sanal fark etmeksizin pek çok noktadan, sürekli ve şeffaf temas ihtiyacı duymaktadır. Öte yandan eski sistemler nakliye, POS işlemleri veya envanter yönetimi gibi otomasyon gerektiren süreçlerin yönetilmesinde yetersiz kalıyor. Ancak Cloud altyapısı, firmaların dijitalleşme sürecinde sonsuz bir hareket alanı ve avantaj sunar.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm bu süreçler için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar.

Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Tier 3+ standartlarındaki Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Yeni Yılda Perakende Dijitalleşiyor ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz