Veri Merkezleri ve Veri Güvenliği

Teknotel Veri Merkezleri ve Veri Güvenliği

Ülkelerin silahlı kuvvetlerine siber birliklerin de dâhil olması verinin ve internet sistemlerinin nasıl önem kazandığı gösteriyor. Artık savaşlar sanal âleme kaymış durumda. Bir siber saldırı sonucu elde edilen hayati bilgiler, büyük sonuçlara gebe olabiliyor. Bu nedenle veri saklama ve erişimi konusunda bazı standartlar geliştirilmiş durumda. Veri merkezi standartları çeşitli veri merkezlerinin uyması gereken standart kurallar bütünü olarak nitelenebilir.

Bilginin Korunmasında Veri Merkezi Standartları

İnternet ortamında bilginin varlığı aynı zamanda güvenlik kurallarının varlığını da gerektirmektedir. Bilgisayar korsanlarının veri merkezlerindeki bilgilere izinsiz erişerek bilgi hırsızlığında bulunması istenmeyen sonuçları önünüze getirebilmektedir. Bu nedenle de güvenlik temalı veri merkezi standartları geliştirilmiştir.

Veri merkezleri fiziksel mekanlar olduğundan dolayı bazı fiziksel standartları da sağlamak zorundadır. Bunun yanı sıra sürekli erişilebilir olabilmeleri için kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyarlar. Zira bilginin korunması ve kolay erişilebilir olması veri standartlarının önemini ortaya koymaktadır.

Veri merkezi operasyon yönetimi standartları, veri merkezi alt yapı standartları, bilgi güvenliği standartları data center ya da veri merkezi olarak nitelenen alanlarda uyulması gereken standartları temsil etmektedir. Veri merkezi standartları güvenilir fiziksel ortamlar sunarak bilginin muhafazasını sağlamaktadır. Çeşitli kurumlar kendi veri merkezleri kurarak daha fazla kontrol elde edebilmektedir. Özellikle küçük ölçekte işletmeler veri merkezi için kiralama yolunu tercih etmektedir. Her halükarda uyulacak standartlar ortaktır.

yaziliminizi-kirlayin-yuksek-maliyetlerden-kurtulun-300x218 Veri Merkezleri ve Veri Güvenliği

Standartlara Uygun Veri Depolama İçin Bizi Seçin

Kurumsal ihtiyaçlarınız için uluslararası standartlar ile uyumlu data center çözümlerimiz ile tanışabilirsiniz. Gerek fiziksel gerekse de altyapı anlamında güçlü alt yapımız ile çeşitli veri saklama çözümlerimize entegre olabilirsiniz.

Bulut veri saklama teknolojileri, hosting, alan adı kiralama, kurumsal internet çözümlerimiz ile yanınızdayız. 1984 yılından bu yana telekomünikasyon sektöründe öncü çözümler üreten firmamız sektörün önemli bir ismidir. Sitenizi saldırılara karşı güvende tutmak, e postalarınızın güvenliğini sağlamak için çözüm ortağımız olabilirsiniz. Gerek yurt içi gerekse de yurt dışı operasyonlarınız için güvenilir ve yerli bir firma olarak size özel çözümlerimiz ile yanınızdayız.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken bu perakende işletmecileri için profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de perakendecilere kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezleri ve Veri Güvenliği ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz