Doğru Veri Merkeziyle Hibrit Bulutun Yetenekleri Artıyor

Teknotel Doğru Veri Merkeziyle Hibrit Bulutun Yetenekleri Artıyor

Hibrit Bulut ile ilgili son yazımızda, Hibrit Bulutun bileşenlerinden ve önemli avantajlarından bahsetmiştik. Biliyoruz ki pek çok kurum bu avantajları göz önünde bulunduruyor ve Hibrit Buluta geçme konusunda yol alıyor. Ancak, bu konuda geçilmesi gereken çok fazla durak var. En önemlisi de Hibrit Bulut hizmetinden tam verim almak! Bu da, bu hizmetin karmaşıklığını kolaylaştıracak ve ondan tam verim almanızı sağlayacak doğru Veri Merkezi seçimiyle mümkün!

Bu yazımızda, Hibrit Bulut Çözümünü uygulama işlemini kolaylaştırmak için doğru Veri Merkezi seçimi yapmanıza yardımcı oluyoruz.

Hibrit Bulut’ta Tam Verim İçin Doğru Veri Merkezi Seçimi

Hibrit Bulutunuzdan tam verim almanızı sağlayacak hizmet düzeyini temin etmek için çeşitli özellikleri göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

sabit-telefona-ihtiyac-duymayan-internet-300x250 Doğru Veri Merkeziyle Hibrit Bulutun Yetenekleri Artıyor

Kapsamlı iş yükü desteği: Bulut iş yükleriniz, uzun süreli hizmetlerin ve kısa ömürlü işlerin bir birleşimi olacaktır. Özel ve Genel Bulutlar her ikisini de destekler, ancak bu iş yüklerini düzenlemek ve entegre etmek zordur. En iyi çözümü almak için uygulamaları kendi platformlarında çalıştırmalısınız çünkü en iyi performans gösterdikleri yer burası. Bunun içinse, veri merkezi seçiminde odaklanmanız gereken bazı yetenekler var: Profesyonel, kesintisiz ve Hibrit Bulut çözümünüzü destekleyen bir veri merkezi sizin için ideal olacaktır. Böylece, Hibrit Bulut çözümünü çok az efor harcayarak kullanmanız mümkün olur.

Gelişmiş kaynak havuzu: Gerçek bir Hibrit Bulut platformunun avantajı, gereksinimlerinize bağlı olarak uygulamaları hem Özel hem de Genel Bulutta yürütebilmenizdir. Uygulamayı sanallaştırma platformunda ya da Genel Bulutta çalıştırıyor olmanız fark etmez. Bununla birlikte, güvenlik ve uyumluluk nedenleriyle uygulamalarınızı izole etmek ve bölümlere ayırmak isteyebilirsiniz. İşte burada güvenli Bulut Hizmeti veren ve doğru çözüm ortaklarıyla çalışan bir Veri Merkezi yanınızda olmalıdır.

Uygulama merkezli otomasyon: Hibrit Bulut platformunda hem programlı hem de otomatik olarak etkileşimde bulunma olanağına sahip olmalısınız. Örneğin, otomatikleştirilmiş işlemleri tetiklemek için kullanılabilecek bir API aracılığıyla sunulan entegrasyon noktalarından yararlanmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, seçtiğiniz Veri Merkez, başarısız ağları otomatik olarak algılayan, değiştiren ve gerektiğinde yukarı ve aşağı ölçeklendiren bir platform sağlamalı.

Hibrit Bulut platformu özelliği gereği aşağı ve yukarı ölçeklenmelidir. Ölçeklendirme, Genel bir Bulut platformunun temel özelliklerinden biridir ve dinamik ölçeklendirmeye sahip olmak, Hibrit Bulutta da olmalıdır.

sabit-telefona-ihtiyac-duymayan-internet-300x250 Doğru Veri Merkeziyle Hibrit Bulutun Yetenekleri Artıyor

Bulutlar arası bağlantı:  Hibrit Bulutunuz yalnızca Özel ve Genel Bulutlarınız arasında bağlantı kurabilir ve bu çözümleri düzenleyebilir. Ancak, seçtiğiniz Veri Merkezinin, iki Bulut arasında düzenleme yapmanıza izin vermesi önemlidir. İdeal olarak, ikisini de tek bir arabirim aracılığıyla gerçekleştirebilmelisiniz. Yani, kontrolün her iki Bulut için Hibrit Bulut’ta çalışması önemlidir.

Kesintisizlik:  Hibrit Buluttan  tam olarak yararlanmak için, iş yüklerini Özel ve Genel Bulutlarınız arasında sorunsuz bir şekilde taşıyabilmeniz gerekir. Bunu gerçekleştirmenin anahtarı, kullanıcılara kesintisizlik sağlanmasıdır.  Hibrit Bulut çözümü alacağınız Veri Merkezini seçerken en kritik unsur bu olmalıdır.

 Hibrit Bulut Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Artık doğru bir Hibrit Bulut hizmeti almak için neyin gerekli olduğunu bildiğinize göre, bunlardan birini oluşturmak ve uygulamak için seçeneklerinizi değerlendirirken aklınızda bulundurmanız gereken üç önemli kriterden bahsedebiliriz:

Fiyatlandırma: Hibrit Bulut işlevselliğinin parçalarını bir araya getirmek için çok sayıda açık kaynaklı paket kullanabilirsiniz. Bunlardan bazıları ücretsizdir. Ancak bu çeşitli paketleri birleştiren açık kaynaklı paketler güvenli değildir. İşinizi aksatabilir, hatta gizli verilerinizi tehlikeye sokabilir. Dolayısıyla, yanlış bir Veri Merkezi seçildiğinde güvenliğiniz için daha çok kontrol sağlamanız ve bu kontrol içinse daha çok efor sarf etmeniz gerekir. Ancak bu efora rağmen güvenlik açıklarıyla karşılaşmanız çok olasıdır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda  profesyonel, güvenilir ve uyumlu bir Veri Merkezi  seçmek daha mantıklıdır.

sabit-telefona-ihtiyac-duymayan-internet-300x250 Doğru Veri Merkeziyle Hibrit Bulutun Yetenekleri Artıyor

Uygulama kontrolü:Tüm çözüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak tek bir servis  sağlayıcı ile çalışmanın ideal olduğu bilinen bir gerçek… Bu, uygulamalarınızı ve iş yüklerinizi tek bir arayüzden ve platformdan kontrol edebileceğiniz Hibrit Bulutta geçerlidir.

Veride yerellik ve yasal uyumluluk: Birçok kuruluş için, yasal uygunluk her zamankinden daha önemlidir. Uyumlu bir mimari oluşturma işlemini kolaylaştıran Hibrit Bulut çözümü, tek bir arayüz ile, düzenlemeler değiştiğinde bile uyumluluk için hizmetlerinizi ve işlerinizi gerektiği gibi taşımanızı sağlar.

Sonuç olarak, doğru veri merkezi seçimi hibrit bulut çözümünden tam verim alabilmek için oldukça kiritk bir konumda. İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid  Cloud hizmeti sunarak sizler için doğru çözümler üretiyor. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getiriyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Doğru Veri Merkeziyle Hibrit Bulutun Yetenekleri Artıyor ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz