Akıllı Perakendecilik Dijital Çağa Ayak Uyduruyor

Teknotel Akıllı Perakendecilik Dijital Çağa Ayak Uyduruyor

Ticarette teknoloji kullanımının artmasıyla hem kurumlar hem de tüketiciler için dijitalleşme hiç olmadığı kadar önemli bir hal aldı. Dolayısıyla, dijitalleşmenin her alana girmesi ve yeni teknolojilerin kullanılmasıyla beraber geleneksel perakendeciler, günümüz rekabet piyasasında yer alabilmek ve sürekli değişen tüketici ihtiyaçlarına hızla cevap verebilmek için iş süreçlerini iyileştirmek zorunda.    Kısacası, perakendecilerin, tüketicilerin ilgisini kazanmanın yeni yollarını bulmak için artık hiç olmadıkları kadar AKILLI olmaları gerekiyor.

Akıllı Perakende vs E-ticaret: Kazanan Dijital Dönüşüm

E-ticaret… Akıllı Perakende… Endüstri 4.0 dünyasında ticaret online olsa da olmasa da işletmeler AKILLI olmak zorunda. Zira pasif tüketici ve aktif üretici denklemi artık değişti. Gösterişli bir vitrin kullanıcıyı cezbetmeye yetmiyor. Ürün zincirine katılan tüketicinin rolü artık oldukça baskın. Yani, bir işletmenin oyunda kalabilmesi için dijitalleşmeyi yalnızca online mağazaların gerekliliği olarak düşünmemeli. Dijitalleşme fiziksel mağazalarda da kaçınılmaz…

Bu da akıllı perakendeyi önemli hale getiriyor. Bugün akıllı perakende, QR kodun ve yapay zekanın arka planda kesintisiz bir şekilde işlediği, dokunmatik ekranlarla donatılmış, akıllı telefon dostu, en yeni nesil bilgi-eğlence sisteminin müşteri hizmetleri 4.0 ile birleştiği bir hibrit hizmet ekosistemi içinde ürün ve müşterileri bir araya getiren bir yapıya sahip.

Akıllı Perakendede Aktif Müşteri Dönemi

e-ticaretin-4-yeni-trendi-teknotel-300x200 Akıllı Perakendecilik Dijital Çağa Ayak Uyduruyor

Akıllı Perakendecilik Dijital Çağa Ayak Uyduruyor

Online mağazalar geniş bir ürün yelpazesine sahip oldukları için tüketiciler çevrim içi alışverişe yönelmekte ancak geç teslimat, yanlış ürün teslimi gibi problemlerle karşı karşıya kalabilmekte. Bu da müşteriyi fiziksel mağazaya çekiyor. İşte bu noktada perakendeciler akıllı davranmak zorunda. Müşterilerinin taleplerini doğru analiz edebilecek, onlara tutarlı bir dijital deneyim yaşatacak, ürün konusunda tedarik sıkıntısı yaşatmayacak akıllı bir operasyon sistemi verimliliği güçlendirerek satışları  artıracaktır. Bu noktada devreye mağaza içi analiz sistemleri, hızla evrimleşen kampanyalara ayak uydurabilen dinamik fiyatlandırma, anlık ürün ve stok yönetimi, ödeme sistemleri otomasyonları gibi fiziksel varlıkları dijitalleştiren araçlar giriyor.

Bulut ile Akıllanan Perakende

Tüm bu dijital araçların kesintiye uğramaksızın profesyonel bir şekilde çalışması, kurumların müşterilerine global standartlarda akıllı bir hizmet sunabilmesi için oldukça kritik bir mesele. İşte tam burada Bulut Bilişim önem kazanıyor. Kaliteli ve kesintisiz bir Bulut veya Barındırma hizmeti almak, söz konusu şirketlere rekabet avantajı sağlayarak geleneksel perakendecilikten farklı iş modelleri sunar.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken bu perakende işletmecileri için profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de perakendecilere kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Akıllı Perakendecilik Dijital Çağa Ayak Uyduruyor ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz