Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular – II

Teknotel Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular - II

Kaldığımız yerden devam ediyoruz ama kısa bir özet geçmek gerekirse; bıraktığımız yere kadar sizlere ”Veri Merkezi hizmeti almadan önce sormanız gereken sorular neler olmalı?”yı kaleme almıştık. Network Altyapısı, enerji sürekliliği ve Veri Merkezi iklimlendirme konusunda verdiğimiz bilgilerden sonra sıra geldi bugünkü üçlemeye… İlk olarak Fiziksel Güvenlik ardından Yangın vb. oluşabilecek durumlara karşı olan önlemleriniz ve son olarak da Doğal afetlere karşı tercih edeceğiniz Veri Merkezi  nasıl olmalı onları sizlere anlatmaya çalışacağız.

Bir Veri Merkezinde Fiziksel Güvenlik Tedbirleri Nasıl Olmalıdır?

Veri Merkezlerinin en önemli tercih sebeplerinden birisi de güvenli olmalarıdır. Çünkü oluşabilecek her türlü probleme karşı dayanıklı bir yapısı yoksa bu Veri Merkezi, kurumsal şirketiniz için doğru adres değildir. Peki, bu güvenlik tedbirleri neler ve nasıl olmalı? Öncelikle Veri Merkezi’ne giriş çıkışlardaki alınan güvenlik önlemleri çok önemlidir çünkü 3. şahısların veri merkezine ulaşması pek hoş karşılanacak bir durum değildir. Bu sebeple öncelikle fiziksel güvenlik noktası, giriş kapıları olmalıdır. Sadece o bölümden sorumlu olan kişilere verilecek özel şifreler ve gerekirse parmak izi veya göz, yüz tarama korumalı giriş, her veri merkezi için öncelikli tercihler olmalıdır. Kamera sistemleri ile 7/24  Veri Merkezi‘ni canlı olarak izlemek de oluşabilecek her türlü soruna ‘hızlı müdahale’ şansını doğuracaktır.

Oluşacak siber saldırılar için de sunuculara olabilecek erişimler hangi yöntemlerle güvenlik altına alınıyor sorusu da tercih anlarında ilk cevaplanacak sorular olmalıdır. Bir başka koruma yöntemi ise ilkel olmasına karşın etkin olan ‘Kafesleme’ yöntemidir. Bu yöntem ile kiraladığınız sunucuların güvenliğini bir üst seviyeye taşıyabilir ve somut güvenlik çemberiyle sunucularınızı koruma altına alabilirsiniz. Peki bu söylediklerimizin fazlası TEKNOTEL’de var desek ve size Teknotel’in Güvenliğini daha yakından incelemenizi önersek nasıl olur?

data_center_fire_suppression-300x182 Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular - II

Veri Merkezleri Oluşabilecek Yangınlara Karşı Oluşabilecek Anlık Çözümler Üretmeli

Veri merkezlerinde sıcaklığın ayarlanması birçok sorunun önüne geçer çünkü çalışan sunucular, ortamın ciddi anlamda ısılarını arttırır. Bu da oluşabilecek yangınlara zemin hazırlar. Bu sebeple tercih edeceğiniz Veri Merkezlerindeki soğutma sistemleri de verileriniz yanıp kül olup gitmesine engel olmak adına çok önemlidir. Bir veri merkezinde Yangın önleme sistemleri yok ise orası bir veri merkezi standardında hizmet veremez. Duman algılayan sensörler, yangın çıkmadan önce sinyal veren noktalar olduğu için o sensörler de Veri Merkezleri için tercih edilmesi zorunlu noktalardan olmalıdır. Veri merkezlerinde oluşabilecek yangınlar için  bağlantı yolları iyi design edilmiş olmalı, ayrıca cihazlara zarar vermeyecek gazlı söndürme sistemleri kullanılmalı. FM 200 gazlı söndürme sistemleri ver merkezlerinin güvenliği için uygundur.

Doğal Afetlere Karşı Hazırlıklı Veri Merkezleri

Deprem, yangın, sel vb. doğal afetler, önlem alınmadığı takdirde Veri Merkezlerinizin sonunu hazırlayabilir. Bu yüzden seçim yapacağınız Veri Merkezi, her türlü afete karşı hazırlıklı olmalıdır. Deprem anında oluşacak yangınlar da olası sorunlardan birisidir. Bu da önlem alınması noktalardan belki de en önemlisidir. Çünkü hem deprem hem de yangınla oluşacak hasarlar, Veri Merkezlerinin sonunu hazırlayabilir. Su baskınlarına karşı oluşacak yükseltilmiş zeminler, oluşacak sel baskınlarına karşın bu sorunun önüne set çeker.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Veri Merkezi Hizmeti Almadan Önce Sormanız Gereken Sorular – II ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz