Data Center Kurulum Maliyeti Nedir?

Teknotel Veri Merkezi Nedir?

Firmalar büyüdükçe bilgi teknoloji alt yapılarını da büyütme ve güvenli hâle getirme ihtiyacı içerisine girmektedirler. Bu açıdan da Data Center yani türkçe ismi ile veri merkezleri gittikçe artan bir şekilde ivme kazanmıştır. Veri merkezlerinin verimli ve etkin çalışmaması müşteri kaybından, gelir kaybına kadar işletmeleri zor duruma sokucu sonuçlara neden olabiliyor. İşletmeler için kilit rolde olan veri merkezlerinin maliyetleri de çok büyük değişiklikler göstermektedir.

Mal ve hizmet üreten kurumsal kimlikler, aynı zamanda profesyonel veri yönetim desteğine ihtiyaç duyuyor. Dijitalleşmenin son derece önem kazandığı günümüzde tüm verilerin çevrimiçi bir şekilde aktarıldığına şahit olabilirsiniz. Bu çerçevede oluşturulan data center kurulum maliyeti ise kurumsal olarak ek bir yük anlamına gelebilir. Ancak kiralama ve barındırma hizmetlerini kullanarak data center olanağından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Sunucu barındırma, sunucu kiralama, güvenlik çözümleri ve daha pek çoğu, data center hizmetleri dahilinde yer alıyor. İş yeriniz açısından sunucu satın almak ve ayrıca satın alınan sunucunun bakımlarını yapmak, maliyet anlamına gelebilir. Oysa sunucu barındırma hizmetini tercih ederek satın aldığınız sunucunun uygun fiziksel koşullarda barındırılmasını sağlayabilirsiniz. Teslim işlemi sonrasında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ile birlikte sunucudan hemen faydalanmanız sağlanıyor.

veri-merkezinin-sorunsuz-isleyisi-icin-300x200 Data Center Kurulum Maliyeti Nedir?

Data Center Kurulum Maliyeti Nedir?

Data Center Kurulum Maliyeti Nasıl Düşer

Günümüz iş yaşamında firmalar yüksek rekabetin olduğu teknoloji odaklı ortamlarda Data Center kurulum maliyeti azalmak için dış kaynak kullanımı yoluna gitmektedirler. Birden fazla müşteriye hizmet veren bu sağlayıcı firmalar bünyesinde Data Center Kurulması maliyetine karşı çok büyük tasarruf sağlayabilmektedir. Data Center kurum maliyeti oldukça yüksektir. Bu sebeple birçok firma kendi bünyesinde kurmak yerine kiralama yöntemi ile bu maliyetleri düşürme yoluna gitmektedir. Sunuculardan donanımlara, veri merkezlerinin fiziksel koşullarını sağlayacak ekipmanlara kadar tüm araçlar oldukça pahalı olabiliyor. Bu da işletme giderlerini çok fazla artırıyor. Bir de deneyimli bir veri merkezi personeli çalıştırmakta bu masrafları artıran başka bir etmen olabiliyor.

Data center kurulum maliyeti içerisinde soğutma, elektrik ve güvenlik önlemleri gibi çeşitli masraflar oluşuyor. Ancak sunucu barındırma hizmetinden faydalanmanız, tüm bu maliyetlerden hızlıca kurtulmanızı sağlıyor. Özel olarak tasarlanmış veri merkezlerinde saklanan sunucular ve ürünler, ek bir alan oluşturma derdini ortadan kaldırıyor. Ayrıca bu alanın soğutulması için enerji harcamanıza gerek kalmıyor.

Sunucuların barındırılması için dizayn edilen odada ayrıca felaket sistemine karşı koruma da oluşturulması gerekiyor. Nitekim bu durum, doğrudan maliyeti arttırıyor. Oysa barındırma hizmetlerini tercih ederek hali hazırda afet koruma sistemine sahip merkezlerden faydalanmaya başlayabilirsiniz. Anında hizmete giren sunucu desteği ise en iyi deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

veri-merkezinin-sorunsuz-isleyisi-icin-300x200 Data Center Kurulum Maliyeti Nedir?

KENDİ BÜNYENİZDE BİR DATA CENTER KURMAK İÇİN NE GİBİ MALİYETLERE KATLANMAK GEREKİR?

İlk aşamada veri merkezi için bir mekân ayarlamamız gerekmektedir. Çalışma alanlarından makul seviyede uzakta ve gerekli şartları barındıran bir yer olması önemli olacaktır. Kurulacak veri merkezinin iklimlendirme, soğutma ve yangın sistemlerinin alt yapısı için bir maliyet gerekecektir. Veri merkezlerinin sürekli ve kesintisiz çalışması önemlidir. Bu açıdan da kesintisiz güç kaynakları ile desteklenmesi gerekmektedir.

Veri merkezini kurdunuz ama bunu yönetmek içinde deneyimli bir personele ihtiyaç duyacaksınız. Ama unutulmamalıdır ki her yıl olması gereken bakım ve servis masrafları da Data Center Kurulum Maliyeti rakamlarını ciddi olarak artıracaktır.

İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken sağlık hizmetleri için için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Data Center Kurulum Maliyeti Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz