Uptime Süreleri Neden Bu Kadar Önemli?

Teknotel Uptime Süreleri Neden Bu Kadar Önemli?

İnternet erişimi günümüzün en kritik konularından biridir. Bireysel kullanıcılar için bile kesintisiz internet önemli durumdayken bu durum işletmeler için itibar ve rekabet gücü açısından da büyük önem arz ediyor. Firmaların bu ideal kesintisizliğe erişebilmesi için ise sistem altyapılarına ciddi yatırımlar yapması gerekiyor. Bu da beraberinde “beş 9” kavramını yani %99.999 erişim yeteneğini getiriyor.

Firmalar, etkinlik alanları globalleştikçe etkinlik gösterdikleri bütün bölgelerde müşteri sadakatini sürdürmek üzere Cloud ve Veri Merkezi stratejilerini güncellemeye başladı. Maksimum çalışma süresi ihtiyacı, B2B veya B2C fark etmeksizin her sektörde faaliyet gösteren işletmeler için öncelikli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Uluslararası çoğu işletme, müşteri tabanına, dağıtılmış işgücüne, hizmet ve uygulamalarına erişim sağlamak için Tier 3 standardındaki veri merkezleri ile çalışma ihtiyacı duyuyor.  Global firmalar için veri merkezi çalışma süresinin neden bu kadar önemli olduğunun anlaşılması için ise Tier 3 standartlarına sahip veri merkezi gereksinimlerinin doğru anlaşılması ve Tier Standartları’nın ne olduğunu bilmek gerekir.

Tier Standardı Nedir?

Tier standardı Uptime Institute tarafından, bir işletmenin sistem kullanılabilirliği ve gereklilikleri doğrultusunda veri merkezi altyapısını doğru bir şekilde değerlendirmek üzere oluşturulmuş kategorilerdir. Tier 1, 2, 3 ve 4 seviyelerine sahip olan bu sınıflandırmanın detayları ise şöyle;

  • Tier 1: Genelde küçük işletmelere hizmet veren veri merkezlerinin sahip olduğu standartları ifade eder. Bilgisayar sistemleri, elektrik ve mekanik tesisatların herhangi bir yedeği yoktur. Tahmini %99.676 oranında kullanılabilirliğe sahiptir.
  • Tier 2: Kısmi olarak enerji ve soğutma sistemlerine sahiptir. Jeneratör kullanarak 24 saatlik bir elektrik kesintisine dayanabilir. Tahmini 99,741 oranında kullanılabilirlik sunar.
  • Tier 3: Yedek elektrik şebekesi içerirken 72 saatlik bir kesintiye karşı dayanabilir. Ayrıca tahmini %99,982 oranında kullanabilirlik imkânı sunar.
  • Tier 4: Bütün Tier 3 kriterlerine ek olarak 96 saatlik kesintiye karşı dayanıklıdır. 7/24 çalışan bir personele ve yüksek güvenlik önlemlerine sahiptir.

Tier 3 Standardı Neden Önemlidir?

Tier 3 standardına sahip olan bir veri merkezi, operasyonlarınızı kesintisiz bir şekilde sürdürebilmeniz ve güncel verilerinizin kaybolmaması için 2 farklı güç dağıtım kanalına sahiptir. Bu da her kabinin birden fazla kesintisiz güç kaynağına sahip olduğu anlamına gelir. Öte yandan, yaşanabilecek herhangi bir elektrik kesintisine karşı güvenilir operasyon süreçleri sağlamak için jeneratör ve soğutma sistemleri ile donatılmıştır. Bu ihtiyaç fazlası gibi görünen önlemler dünya çapında işletme ve işgücü ağına sahip olan ve aynı oranda geniş bir müşteri tabanına hizmet eden firmalar için kritik öneme sahiptir. Bu durumun farkına varan birçok işletme, yüksek müşteri deneyimi yaratmak, iş süreçlerinin izlenmesi ve etkin yönetimi, üretim ve dağıtım gibi birçok alanda IoT, yani nesnelerin internetinden faydalanmaya çalışıyor.

Yaygın Cloud hizmetlerinin kullanımı ve Tier 3 standardına sahip veri merkezi servislerinden faydalanmak dijital dönüşüm sürecine adapte olmanın en etkili yolu

En iyi ve güncel standartlara sahip veri merkezi servislerine sahip olmanın bir diğer avantajı ise insan kaynaklı hatalara veya olası doğal afetler sebebiyle oluşabilecek olan kesintilere karşı iş akış süreçlerinizi koruması ve kesintisiz bir şekilde devam edebilmenize olanak sağlamasıdır. Öte yandan, dijital çağın en büyük tehlikelerinden olan siber saldırılara karşı, Disaster Recovery planına da sahip olması Tier 3 standartlı veri merkezlerinin önemini daha da artırmaktadır. Bu sayede, yaşanabilecek olan her türlü doğal afet veya hata sonrası verilerinize ulaşabilir, herhangi bir veri kaybı olmadan çalışmalarınızı devam ettirebilirsiniz.

Telehouse Istanbul gibi tam yedekli ve SLA’larında % 99,999 çalışma süresi garanti eden bir ortak bulmak özellikle uluslararası faaliyet gösteren firmalar için oldukça önemli. Tier 3+ standartlarına sahip,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak sunduğu hizmetlerle kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Uptime Süreleri Neden Bu Kadar Önemli? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz