Colocation Sağlayıcılarında Güvenlik

Teknotel Teknotel Colocation Sağlayıcılarında Güvenlik

Veri Merkezlerinin devamlılığını için en kilit nokta; güvenliktir. Bir veri merkezi, akla gelebilecek her türlü soruna karşı dayanıklı olmalıdır.  Bunun için ilk olarak doğal afetlere ve çıkabilecek yangınlara karşı alınacak önlemler, veri merkezlerini tasarlarken ilk dikkat edilmesi gereken noktalardır. Uzaktan izleme olanağı yakalamanız için veri merkezlerine koyulacak kameralar ile hem güvenliği sağlayabilir hem de oluşacak sorunlara karşı hızlı hamle şansı yakalayabilirsiniz.


İLKEL AMA ETKİLİ BİR YÖNTEM: KAFESLEME


Sunucularınızı kafesleme yöntemi de birçok soruna karşı çözüm niteliğindedir. Bu çözümün yanında veri merkezindeki insan gücü de  7/24 kullanılmalıdır ve sunucularınız başı boş bırakılmamalıdır. Yalnızca otomatik sistemlere ve bilgisayarlara güvenmek hata olabilir. Bu sebeple eğitimli personeller, veri merkezlerinin en temel koruyucularıdır.

cage-540px Colocation Sağlayıcılarında Güvenlik


YASALARA UYGUN MERKEZ YARATMAK ŞART


Fiziksel olarak güvenlik bu şekilde sağlanabilir fakat ‘soyut tehlikelere karşı bilgisayar ortamında nasıl güvenlik sağlanabilir?’ dediğinizi duyar gibiyiz. Bu işleme DDOS  gibi hizmetler ile güvenliğinizi arttırarak başlayabilirsiniz. Ağ güvenliği, Antivirüs korumaları ve tehdit algılayan ek programlar veri merkezlerinin olmazsa olmazlarıdır. Ayrıca sunucunun kurulacağı bölgelerdeki yasalara uygun merkezler yaratmak da bir gerekliliktir. Bu sebeple yasal düzenlemeye uygun veri merkezleri ve sunucular, sizler için gelecekte oluşabilecek sorunların önüne set çekmektir.

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken akıllı işletmeler için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in Cloud platformu üzerinden çalışarak hem müşterilere hem de kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar. Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Colocation Sağlayıcılarında Güvenlik ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz