Domain Yenileme Ücreti

Teknotel Domain Yenileme Ücreti

Domain işlemleri bir anlamda global havuzdan yer edinme ve aldığınız yer adresinin sizin olarak kullanımınızda kalması olarak özetlenebilir. Domain işlemleri global anlamda işlemler serisini içerdiğinden dolayı aynı düzlemde karışıklık olmaması adına ICANN yani İnternet Tahsilli Sayılar ve İsimler tarafından ortaya koyulan prosedürler ışığında gerçekleştirilir. Bu işlemler belirlenen süreç ve adımlar dâhilinde uygulanır.

Bunların değiştirilmesi veya uygulanmaması gibi bir seçenek bu özellikten dolayı mümkün değildir. Satın aldığınız domain için sonsuz kullanım söz konusu değildir. Kayıt süresi sonunda artık tarafınıza verilen kullanım hakkını yitirir. Kayıt süresi dolduktan sonra iletişim bilgisi düzenleme veya DNS işlemleri yapma gibi bir şans bulunmadığından dolayı süre dolmadan yenileme işlemi tamamlanmalıdır.

Domain Yenileme İşlemleri

Domainler kullanım süresi göz önüne bulundurulduğunda bazı statü değişikliğine uğrarlar. Bunlardan ilki aktif olan ve kayıtlı bulunan bir domaindir. Bu domain henüz kayıt süresi içinde olup herhangi bir işleme tabi tutulmamıştır. Henüz süresi dolmadığından menü üzerinden domain sahibi süreci takip ederek uzatma işlemlerini gerçekleştirebilir. İşlem ücreti kullandığınız domaine göre şekillenir.

Beklemede Olan Domain Yenileme

Domain aktif durumda iken yenileme işlemi menü üzerinden tamamlanmasına karşılık domain süresi içinde yenilenmediğinde hemen silinmez ve bekleme aşamasına alınır. Bu domain için teknik destek almanız gerekebilir. Domain adresi yanında registrar-hold şeklinde bir isim yer alır. Bu tarz domainler ilk 5 gün içerisinde com, net, org ve info uzantılı olmaları halinde aynı fiyat üzerinden yenileme işlemine alınabilirler. Tüm uzantılar için geçerli değildir. 45 günlük süreçte ortalama 15 dolar civarı bir rakam dâhilinde yenileme yapılabilir.

Kurtarılması Zor Domainlerin Uzatılması

Bekleme durumunda yenileme işlemi yapılmayan domain artık kurtarılmak için son aşamalarına gelmiştir. Bunun için ise ortalama 80 dolar gibi bir maliyetle yenileme işlemi yapılabilir. Bir sonraki aşama ise silinme evresidir. Kurtarılma aşamasını da atlayan domain artık 5 gün içinde silinmek üzere beklemeye alınır. Bu sürece giren domainin yenilenme şansı yoktur. 80 gün içinde yeniden aktif hale geldikten sonra satın alma işlemi denemek kurtarma yolu olabilir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Domain Yenileme Ücreti ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz