Taşıyıcı Bağımsız Nedir?

Carrier Neutral olarak bilinen yapının Türkçe kelime karşılığı Operatör Bağımsız veya Taşıyıcı Bağımsız olarak geçmektedir.

Taşıyıcı Bağımsız yapıyı kısaca ifade etmek gerekirse, veri merkezleri operatörden bağımsız olarak herhangi bir hizmet sağlayıcıya (telekomünikasyon ve internet servis sağlayıcıları) bağlı değildir ve hizmet arayan müşteriler için çeşitlilik ve esneklik sağlayan bir yapıdır.

Firmanız dış kaynaktan veri merkezi hizmetlerini almak istediğinde işletmelerin birçok seçeneği vardır. Bu seçenekleri ararken muhtemelen duyacağınız terim ” Carrier Neutral ” veya “Taşıyıcı Bağımsız” veri merkezidir. Bu yapı dış kaynak kullanımınızda karar verme sürecinizdeki en önemli faktörlerden bir tanesidir.

Operatör bağımsız olmayan bir veri merkezinde, müşterinin bağlantı hizmeti almak için yalnızca bir seçeneği vardır. Belirli bir taşıyıcıya bağlı bir veri merkezindeki tüketiciler, yüksek fiyatların, sınırlı bant genişliğinin, kesintilerin ve rekabet eksikliğinin kurbanı olabilirler. Bu durumda veri merkezinin mevcutta bağlı olduğu sağlayıcıya bağlıdırlar.

Operatör bağımsız veri merkezlerinde ise, en önemlisi kesintisizlik olan pek çok avantaj sunar. Veri merkezi tek bir hizmet sağlayıcıyla sınırlı olmadığından, bölgedeki tüm sağlayıcılar doğal olarak maliyet verimliliğine ve müşteri için daha iyi bir ürün üretmeye teşvik edilir. Dahası, sunucu barındırma ve veri merkezi interneti bağlantısı açısından esneklik ve yüksek performans sağlar.  Operatör bağımsız veri merkezleri, bu alanlarda operatör bağımsız olmayan herhangi bir veri merkezinden daha fazla fayda sağlar.

Teknotel-Blog-Kesintisiz-Veri-Merkezi-Servisleriyle-2-Telehouse-e1591787039731 Taşıyıcı Bağımsız Nedir?

TELEHOUSE ISTANBUL, Kesintisiz Veri Merkezi Servisleriyle

Telehouse Istanbul ile Kesintisiz Erişim ve Sürekli Servis İmkanı

Telehouse Istanbul, “taşıyıcı bağımsız” yapısı sayesinde müşterilerin internet servis sağlayıcılarına (İSS), taşıyıcılara uygulama geliştiricilere ve şirket ve kurumlara erişim özgürlüğü getirir. Telehouse Istanbul’un Carrier Neutral (Operatör Bağımsız) erişim imkanları ile internet servis sağlayıcı (ISP- TT, IT, TTI, Turkcell Superonline, Vodafone), taşıyıcı (Carrier), uygulama geliştirici (ASP) ve kurum/kuruluşlara bağımsız altyapı imkanı sunar. Taşıyıcıların Telehouse Istanbul’da yer alma ve dark fiber/metro ethernet/uydu üzerinden bağlantı sağlama alternatifleri bulunur. Ayrıca veri merkezine gelen ISP kabloları tümüyle yedekli bağlantı üzerinden gerçekleşir. Böylece sizler için tüm kablolu, kablosuz erişim şekilleri sağlanır.

Farklı operatörlerin altyapılarından sunduğu noktadan noktaya bağlantılar sayesinde veri merkezine yedekli olarak ulaşmak ve kesintisiz erişim sağlamak mümkündür.

 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Taşıyıcı Bağımsız Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz