Endüstri 4.0 Tamam, Peki ya Turizm 4.0?

Teknotel Endüstri 4.0 Tamam, Peki ya Turizm 4.0?

2018 yılı, turizm açısından Türkiye için oldukça renkli geçmekte. Geçtiğimiz yıllarla karşılaştırıldığında, turistik merkezlere olan ziyaretlerin sayısında önemli bir artış söz konusu… Türkiye’yi 2018 yılının ilk 7 ayında 21 milyon turist ziyaret etmiş. Bu, ülkemizde yaşanan tüm sıkıntılar düşünüldüğünde oldukça önemli bir rakam. Ancak her şeyin hızla değiştiği günümüz dünyasında,  bu trendi aynı şekilde sürdürmek kolay değil. İşte tam bu noktada teknoloji devreye giriyor.

Dijital İnovasyon Gözlemevi’nden elde edilen verilere göre, dijital kullanıcıların % 67’si seyahatlerini organize etmek için çevrimiçi ortamları kullanıyor, % 83’ü portallar üzerinde özel araştırmalar yapıyor ve %84’ü doğrudan web üzerinden rezervasyon yapıyor..   Görüldüğü gibi,  Endüstri 4.0 Dünyası, sadece sanayide değil, tüm sektörlerde iş yapma biçimlerini değiştiriyor. Yani, dijital dönüşüm turizm, sektörü için de kaçınılmaz konumda. Kısacası turizm söz konusu olduğunda da dijitalleşmenin olmadığı herhangi bir kurum artık kaybetmeye mahkûmdur.

Turizm 4.0 ile, Türkiye dünyanın en büyükleri arasında olabilir!

Tıpkı dünyada olduğu gibi Türkiye’de de turizm pazarı hızla değişiyor. Doğru stratejilerle ilerlenir ise, turizm 4,0 ülkemizde lezzetli bir fırsata dönüşecek… İşte veri merkezlerindeki büyük verilerin hakim olduğu bugünün Turizm senaryosu,  ülkemizi turizmin merkezi olarak konumlandırmak için önemli avantaj. Öncelikle, Turizm 4.0 ile Türkiye dünyanın diğer tüm destinasyonları ile aynı seviyeye geliyor. Böylece, artık en önemli ayrıcalık konum olmaktan çıkıyor. Online hizmetler etkin, kesintisiz ve güvenli bir şekilde verildiğinde, dünyanın öbür ucunda bulunan bir ziyaretçinin ilgisini çekmek artık çok kolay. Böylece, Turizm 4.0 ile sektörde dijital hizmetleri bulunan firmaların web sitelerini ziyaret eden kullanıcıların ilgisini çeken ve yeni kullanıcılar yakalayabilen özenle hazırlanmış pazarlama ve iletişim stratejileri oluşturmak en önemli konulardan biri haline gelmiştir.

Diğer bir yandan, turizm 4.0  büyük verinin kendisini temsil etmekte. Zira dijital dönüşüm eşliğinde yapılan inovasyonlar, turizm işletmecilerinin daha önce hiç olmadığı kadar veri toplamasına izin veriyor. Harcama davranışını izlemek ve eğilimleri araştırmak oldukça kolay bir hal alıyor. Yani bu sistemde,  turist davranışlarını anlayabilmek ve satış stratejilerini buna göre geliştirmek yalnızca bir bilim-kurgu senaryosu değil.

Turizm 4.0 değişen trendlerle gelişiyor

Son incelemelerde,  arama motorlarını seyahatlerini planlamak için kullanan turistlerin rezervasyonlarını, acente üzerinden değil, direkt olarak markaların kendi portalları üzerinden yapmayı tercih ettikleri ortaya çıktı. Turizm 4.0 ile bu durum, turizm sektöründeki rekabeti kızıştırıyor. Günümüzde, her markanın kendi sistemini geliştirmesi gerekiyor.

Kısacası diyebiliriz ki, Turizm 4.0 ile bir marka için artık tek rakip kendisine en yakın konumda bulunan diğer bir marka değil. Teknolojiyi doğru ve etkin kullanan, verilerini güvenilir bir kaynakta tutan, interneti kesintisiz olan her marka artık birer rakip! Sonuç olarak, bugünün turizminde başarılı olmak için katma değeri yüksek, sürdürülebilir bir Turizm 4.0 devrimini başlatmak ve yeni bir hikaye yazmak gerekiyor:

Bunun sırrı da doğru çözüm ortaklarını seçmekte yatıyor…

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Endüstri 4.0 Tamam, Peki ya Turizm 4.0? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz