%100 Yenilenebilir Enerji Kullanan Veri Merkezi

%100 Yenilenebilir Enerji Kullanan Veri Merkezi

Verinin çok önemli olduğu bu çağda veri merkezleri ve veri depolama sistemleri kilit rol oynamaktadır. Fakat bu merkezler yüksek enerji tüketimi yapmaktadır. Veri merkezlerinin hayati önem taşıdığı günümüzde, enerjiyi yenilenebilir enerji üzerinden karşılamayı hedeflemesi gerekmektedir.

Çevre dostu olmaya ve yenilenebilir enerji kullanmaya başlayan Telehouse Istanbul Veri Merkezi, tüm servislerinde yeşil enerjiyi kullanmaya başlamıştır ve nötr karbon ayak izi hedefine bir adım daha yaklaşmıştır.

Telehouse Istanbul, yeşil veri merkezi olarak enerji tüketimini mümkün olan en düşük seviyeye indirmeyi amaçlamaktadır. Yeşil veri merkezleri, uygun iklimlendirme yöntemleri, enerji verimli sunucular ve IT ekipmanları kullanarak enerji tasarrufu sağlar ve gereksiz veya aktif olmayan sunucu ve ekipman bırakmayarak enerji tüketiminde tasarruf etmektedir.

Teknotel-profesyonel-sunucu-barindirma-hizmetleri-300x152 %100 Yenilenebilir Enerji Kullanan Veri Merkezi

Teknotel Teknotel / Telehouse Istanbul Veri Merkezi

Neden Yenilenebilir Enerji?

Yenilenebilir enerjinin doğal ortamdan sürekli veya tekrar tekrar kullanılabilen kaynaklardan elde edildiği bilinmektedir; Yerli kaynaklardan kolaylıkla temin edilebilen bu enerji türü, modern zamanların ihtiyaçları için yeterli bir çözüm olarak kabul edilmektedir. Bu kaynaklar; Güneş ve rüzgar enerjisi gibi doğanın kendisinde var olan tükenmez bir kaynak olduğu için önemli bir alternatif enerji olarak gösterilebilir; Oluşması için uzun yıllar gerekmeyen fosil yakıtlar yerine doğal kaynaklar çevre kirliliğinin önüne geçmektedir.

Doğal kaynaklar sürdürülebilirlik karakterine sahip oldukları ve geleneksel enerji kaynakları gibi tükenmedikleri için tercih edilmektedir. Fosil yakıtların tükenmesi ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerinin artmasıyla birlikte temiz enerji kaynakları ön plana çıkmaktadır. Ayrıca kullanımda olan; Kömür, linyit ve benzin gibi yakıtlar, yenilikçi teknolojiler kullanılmadan iyi çevresel sonuçlar üretmezler. Tüm bu nedenlerden dolayı alternatif enerji üretimi, insanların ve doğanın yaşamlarını devam ettirebilmeleri için elzemdir. Geleneksel enerji kaynaklarının çevresel etkileri ve bunlara harcanan miktarlar göz önüne alındığında, yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar artık tabu olmaktan çıkmıştır. Çevre kirliliğini önlemek ve yakıt krizini önlemek için yerel kaynaklar kullanılarak daha ekonomik ve sürekli üretim için alternatif enerji kaynakları öne çıkıyor.

Teknotel Telekom olarak amacımız, yatırımını %100 Türk sermayeli olarak gerçekleştirdiğimiz Telehouse Istanbul veri merkezimizi, siz değerli paydaşlarımızla; son teknolojik yatırımlarımızla, daha iyi altyapıyı daha temiz enerji ile sunmaktır…

Telehouse Istanbul Veri Merkezi ve Teknotel Telekom’un kullanmış olduğu tüm enerji kaynakları %100 Yenilenebilir Enerji Sertifikası ile kayıt altına alınmıştır.

Teknotel-profesyonel-sunucu-barindirma-hizmetleri-300x152 %100 Yenilenebilir Enerji Kullanan Veri Merkezi

 

 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

%100 Yenilenebilir Enerji Kullanan Veri Merkezi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz