Sürdürülebilir Dijital Dönüşüm için Cloud Servisleri

Teknotel Teknotel Sürdürülebilir Dijital Dönüşüm için Cloud Servisleri

Teknolojik gelişmeler baş döndüren bir hıza ulaşırken Big Data, Cloud Teknolojileri ve IoT (Nesnelerin İnterneti) gibi yeniliklerin iş süreçlerine dâhil edilmesi ile birlikte hem bireyler hem de şirketler köklü bir değişim yaşamaya başladı. Günümüz dijital ekonomisinde, işletmeler yalnızca devam eden iş süreçlerini desteklemek için değil, aynı zamanda rekabet avantajı ve doğru kaynak kullanımı için de teknolojinin etkin kullanılması gerektiğine inanır hale geldi.

İnternetin ortaya çıkması, ardından mobil patlama ve şimdi de büyük veri analitiği devrimi ile devam eden bu süreçte firmalar müşteri deneyimini geliştiren etkileşim, içgörü ve eylem sistemleri oluşturmaya ve bu sistemlerin sürekli gelişimi için daha fazla BT kaynağı oluşturmaya başladı.

Dijitalleşen dünyada rekabet üstünlüğü ve sürdürülebilir yüksek gelir kaynaklarına sahip olmak isteyen firmalar için yönetim ve üretim anlayışı daha hızlı olmak ve müşteri odaklılık gibi unsurlara doğru yön değiştirdi. Bu da, zaman ve mekân kavramı olmaksızın daha hızlı bir yönetim anlayışına sahip olmayı ifade etmektedir. Sonuç olarak Cloud kullanımı, dijital dönüşümün en önemli parçalarından biri olarak firmaların ve bireylerin ajandalarında en üst sıradaki yerini almış oldu.

Cloud Teknolojilerinin Yükselişi ve Dijital Dönüşüm

Dijital dönüşüm, rekabette ön sıralarda yer almayı sağlayan bir paradigmadır. Güçlü bir dijital dönüşüm gerçekleştirmek isteyen firmalar ise Cloud teknolojilerinden destek almaktadır. Forbes kaynaklı bir araştırmaya göre,

  • 2020 yılına kadar iş yükünün %83’ünün cloud bilişim üzerinden yürütüleceği düşünülmektedir,
  • CDO ve CTO’ların %74’ü Cloud’un işleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olacağına inanmaktadır,
  • Üst düzey yöneticilerin %89’u firmalarında dijital dönüşüm sürecini başlattıklarını veya stratejik planları dâhilinde olduğunu ifade etti.

dijital-donusum-cloud-computing-teknotel-e1562163646866-300x226 Sürdürülebilir Dijital Dönüşüm için Cloud Servisleri

Cloud, Dijital Dönüşümün Temelidir

Dijital dönüşümü, bütün dijital gelişmeleri kapsayan bir süreç olarak düşünülebilir. Cloud hizmetleri ve Cloud teknolojileri gibi kavramlar ise bu sürecin birer parçasıdır. Cloud teknolojileri, oyunda kalmak için dijital dönüşümü ve yeni iş modellerini yakından takip eden firmalar için yeniliği sürdürülebilir kılmak adına katalizör görevi gördüğünü ifade etmek yanlış olmayacaktır. Cloud çeviklik, maliyet ve iş gücü açısından verimlilik ve ölçeklenebilirlik gibi özellikler sunarken bunların tümü dijital dönüşüm geçiren her firma için geçerlidir. Öte yandan, yüksek verimlilik ve kar isteyen işletmelerin, dijital dönüşüm ve Cloud uygulamalarına geçişleri ile beraber iş yaşamı daha dinamik ve etkileşime açık bir ekosisteme dönüşmeye başladı.

Cloud kullanımının, dijital dönüşümü desteklediği unsurlar;

Çeviklik

Cloud, firmalara çeviklik kazandırırken her zaman değişikliklere hazır olmasına yardımcı olabilecek gerekli altyapı, uygulama ve bilgi işlem yeteneğine sahip olmasını da sağlar.

Etkili İşgücü ve Maliyet Yönetimi

Cloud, firmaların yalnızca kullanacakları kaynaklar için ödeme yapmalarını sağlar. Bu sayede, firmalar, büyüme veya küçülme gibi durumlarda ölçeklendirme yaparak etkili maliyet yönetimi gerçekleştirebilir. Öte yandan, cloud teknolojileri iş yükünü optimize eder. Bu da firmaların maliyetini azaltır.

Hızlı Prototipleme İmkânı

Cloud bilişim firmalara inovasyon, test etme ve uygulama gibi işlemlerin karmaşık kaynaklar ve altyapı yardımı olmaksızın verimli bir şekilde yürütülmesi noktasında yardımcı olur. Firmalar, deneme aşamasında farklı uygulamaları farklı platformlarda test edebilir ve sonrasında uygulamaya geçirebilir.

Sonuç olarak…

Firmanızın dijital dönüşüm süreci kapsamında Bulut Bilişimden en iyi şekilde faydalanmanız ve bunun için güçlü bir altyapıya sahip olmanız gerekmektedir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, global çözüm ortaklarıyla işbirliği yaparak Bulut Servisleri ile kurumlara iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlar. Böylece, işiniz için önemli olan verilerinize her zaman ve her yerden kesintisiz bir şekilde erişebilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sürdürülebilir Dijital Dönüşüm için Cloud Servisleri ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz