Sunucu Barındırma Ne Demek?

Teknotel Sunucu Barındırma Ne Demek?

Yeni bir web sitesi hazırladığınız zaman sitenizin içerisinde yer alan verilerin depolanabilmesi için ek bir alana ihtiyaç duyarsınız. Bu tür durumlarda sunucu sistemlerinden yararlanmanız gerekir. Kısaca, Sunucu Barındırma ise, daha uygun maliyetlerle sunucu ihtiyacınızı karşılayan servise verilen isimdir.

Sunucu Barındırma Nedir?

Co-Location olarak da adlandırılan sunucu barındırma, ekonomik olduğu için kiralık sunucular yerine tercih edilir. Kullanıcılara ait olan sunucuların veri merkezinde konumlandırılması barındırma olarak adlandırılır.

Hosting firmaları bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen firmalar veya kişiler için sunucu barındırma hizmetleri sunmaktadır. Sunucu barındırma hizmeti aynı zamanda kendi içerisinde hat ve çalışma hizmeti de sunar. Firmalar kendi sunucularını güvenilir şekilde internete eriştirebilmek için profesyonel firmalardan bu hizmeti alırlar.

Uygun maliyetli olan sunucu barındırma hizmetleri internet erişim hızı ve geniş bant aralığı için ekstra para ödemenizin önüne geçer. Sunucu barındırma hizmeti aldığınız zaman firmalar size geniş ağ bant seçenekleri ve IP hizmetleri ile birlikte barındırma hizmetlerini de sunarlar.

Sunucu size ait olacağı için kendinize uygun olan işletim sistemini de seçebilme imkânınız olur. Yüksek güç kaynağı ile sunulan bu hizmetler sayesinde elektrik kesintilerinden dolayı işlerinizin aksayabilmesi gibi durumlar söz konusu olmaz.

Yüksek Düzeyde sunucu Güvenliği İçin

Sunucu barındırma hizmetlerinden yararlandığınız zaman sunucularınızın güvenilir şekilde barındırıldığından endişe duymanıza gerek kalmamaktadır. Sunucunuzu barındırmak için fiziksel ortama sahip olmanızı sağlayan bu hizmet enerji maliyetinizin de düşmesini sağlar.

Altyapı yönetiminizi en iyi şekilde sağlayabilmeniz için operasyonel maliyetinizi optimum seviyelere getirebilmenizi sağlayan sunucu barındırma hizmeti firmanızın ihtiyaç duyduğu performansın en üst seviyelere çıkabilmesini sağlar.

Altyapı verimliliği konusunda da size destek sağlayabilecek olan sunucu barındırma hizmetleri internet siteniz ya da yazılımlarınızın en iyi şekilde kullanıcılara ulaşması için yararlanabileceğiniz bir hizmettir.

Bu yazımızda sunucu barındırma ne demek ve ne gibi avantajları vardır gibi konulara değindik. Sizler de bu bilgiler ışığında kendinize uygun bir sunucu barındırma hizmeti seçerek işletmenizin verimliliğini artırabilirsiniz

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sunucu Barındırma Ne Demek? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz