SSL Sertifikası Sorgulama: Web Sitesi Güvenliği

Web sitesi üzerinde güvenli veri akışının oluşabilmesi için SSL sertifikasının kullanılması gerekir. Bir web sitesine bu sertifika yüklendikten sonra yapılması gereken ilk işlem SSL sertifikası sorgulama işlemidir. Web sitesinin içerisinde yer alan bu sertifikanın ne kadar verimli çalıştığına dair bilgi edinimi sağlanabilir. Özellikle para transferlerinin yer aldığı e-ticaret sitelerinde mutlaka olması gereken bir etken olarak bilinmekte ve site ziyaretçilerinin güvenilir bir ortamda para akışı yapmaları sağlanmaktadır.

SSL Sertifikası Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Bir web sitesinde SSL sertifikasının olup olmadığını anlamak için iki farklı yöntem tercih edilebilmektedir. Bunlardan biri SSL sertifikası sorgulama işlemi olmakla beraber çeşitli araçlar kullanılabilir. Bir diğeri ise söz konusu sitenin resmi adresine erişim sağlanarak tarayıcının alan adı kısmına bakmaktır. SSL sertifikası olan web siteleri https ile başlar ve bu ögenin sol yanında yeşil renkte bir kilit bulunur.

SSL Sertifikasını Sorgulama

Herhangi bir web sitesi üzerinde SSL sertifikası sorgulama işlemi yapmak için sorgulama araçlarının kullanılması gerekir. Minimum 256 bit ya da daha üst seviyede bir güvenlik sisteminin söz konusu web sitesinde yer almasına dikkat edilmelidir. Çoğu e-ticaret ve para transferi yapan web sitesinin alt kısmında kaç bitlik güvenlik değeri ile korunduğu yazar. Bunun yanı sıra SSL sertifikası sorgulama işlemi yapılarak bu güvenlik değerinden emin olunabilir.

SSL Sertifikası Sorgulama Araçları

SSL sertifikasının sorgulanması için kullanılabilecek araçlar arasında, CSR Decoder, SSL Shopper, Why No Pad Lock?, Qualyss SSL Labs, Built With gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin her birinde söz konusu web sitesinin alan adı ile beraber girilmesi istenmektedir. Tarama işlemi açısından farklılık gösteren bu yöntemlerde SSL sertifikasının kaç bitlik değerde çalıştığı, verimli bir şekilde etki edip etmediği, kullanıcı güvenliğinin ne durumda olduğu gibi bilgiler elde edilebilir.

SSL sertifikasının özelliklerine ilişkin bazı araçların çeşitli bilgileri sunduğu görülmektedir. SSL güvenlik açıklarına ve protokol desteğine de sorgulama araçlarını kullanarak erişim sağlamak mümkün olur. Sorgulama işlemi için alan adının tamamının girilmesine dikkat edilmelidir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

SSL Sertifikası Sorgulama: Web Sitesi Güvenliği ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz