İletişim Sunucuları Neden Tercih Edilir?

Teknotel-iletisim sunuculari neden tercih edilir

Çeşitli ağ iletişimi uygulamaları için kullanılan iletişim sunucuları, üreticilerin farklı düzeylerde olan çok sayıda değeri aynı anda eklemesine izin veren bir bilgi işlem sistemi platformudur. İletişim sunucularının sistemlerinde iletişim dağıtımı farklı ağ altyapıları ve gerçekleştirilir. Bunlar genellikle;

  • Kablosuz,
  • Geniş bantlı,
  • IP multimedya gibi iletişim sistemleri şeklindedir.

Oldukça büyük bir rağbet gören iletişim sunucuları için kullanılan ağ alt yapısında kullanılan ekipmanlar tedarikçilerin sayısında da büyük artış olmasına neden olur. İletişim sunucularının en büyük destekçileri ise özellikle iletişim ve BT endüstrisidir.

İletişim Sunucularının Çalışma Prensibi

İletişim sunucuları genel olarak bir ağ üzerinde yer alan kullanıcılarının telekomünikasyon bağlantıları üzerinden birbirlerine veri aktarmalarına yardımcı olur. Uzak konumlarda bulunan sistemler veya ağlar hakkında dosya aktarılmasına olanak sağlayan bu sistem, aynı zamanda sistemdeki verilere ihtiyaç duyan kullanıcıların istedikleri zaman, istedikleri yerden istedikleri bilgiye ulaşması için uygun koşulları sağlar.

Özel bir sistem olarak geliştirilen iletişim sunucusu, yazılım ve donanım özelliklerine bağlı olarak bir ya da birden fazla kullanıcı için aynı zamanda iletişim kanallarının oluşmasına imkan verir.

İletişim Sunucularının Kullanıcılarına Sağladığı İşlevler

İletişim sunucuları kullanıcıları için pek çok işlev sunar. Sunucudan sunucuya değişiklik gösterse de, iletişim sunucularının genel olarak sağlayabileceği işlevlerin başlıcaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Veri formatları, iletişim protokolleri ve kablo sinyalleri arasında ağ geçidi işlevleri sunar. Bu sayede bu sinyaller arasında ihtiyaç duyulan çeviri yapan sunucu, bilgisayarlar için ana bilgisayar bağlantısı sağlar.
  • İletişim sunucuları modem bankaları ya da oturumları ile dahili kullanıcıların oturum açmasına ve istenilen verilere uzaktan da olsa erişim sağlamasına yardımcı olur.
  • Hangi konumda olursa olsun kullanıcıların ağa erişimi sağlanır ve uzaktan kumanda yöntemi ile tüm işlemler rahatlıkla LAN’a bağlı özel iş istasyonunda gerçekleştirilir.
  • İletişim sunucuları sahip olduğu özelliklere bağlı olarak, uzak LAN’larla arasında köprü kurarak bağlantı oluşmasını sağlar. Böylece gerekli olduğunda LAN’lar arasında veri paketlerini otomatik olarak aktarır.
  • Elektronik posta sunucuları sayesinde e-postaları alma ve gönderme işlemi için iletişim sunucuları LAN’lara otomatik olarak bağlanır.

Profesyonel sunucularla ve sunduğu avantajlarla ilgili bilgi edinmek için “Profesyonel Sunucu Barındırma Hizmetleri: Telehouse Istanbul” isimli blog yazısına göz atabilir ya da daha fazlası için tıklayabilirsiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

İletişim Sunucuları Neden Tercih Edilir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz