SSD Hosting ve HDD Hosting Arasındaki Fark Nedir?

Teknolojik gelişmeler, teknolojiye olan bağımlılığı artırırken, geçmişte büyük cihazların yerini gittikçe küçülen daha ergonomik cihazlar almaya başlamıştır. Özellikle depolama teknolojisinde bu durum ciddi farkların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Depolama araçları küçüldükçe içerisinde barındırdıkları dosya, medya veya uygulama miktarı da artmıştır.

Depolama ile ilgili kullanılan iki seçenek vardır.

  • SSD – Solid State Disk
  • HDD – Hard Disk Drive

HDD sürücüler, SSD sürücülerden daha önceden biri piyasadadır. Sunucu barındırma hizmeti almadan önce sunucularda yer alan bu iki sürücü arasındaki farkı bilmek karar vermede büyük kolaylık sağlayacaktır. Sunucu kalitesi web sitesinin kalitesi açısından çok önemlidir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için “Sunucu Seçimi Web Sitenizin Kalitesini Nasıl Etkiler” konulu yazımızı okuyabilirsiniz.

Hangi Hosting Daha Hızlıdır?

SSD ve HDD hosting çözümlerinde hız önemli bir fark olarak ortaya çıkar. Bu hızla, sunucuların verileri depolama ve erişebilmesinin yanı sıra site ziyaretçilerine sunulan hız ifade edilir. HDD’ler verilerin depolandığı manyetik kaplı metal disklerdir. Bir okuma kolu HDD diskinin üzerine gelir, havada bekler. İhtiyaca göre veriler depolanır ya da çıkarılır. Disk ne kadar hızlı dönerse, verilerde o kadar hızlı depolanır ya da o kadar hızlı veriye erişilir.

SSD hostinglerde ise hareketli bir parça bulunmaz. Veriler, flash belleğe benzer mikroçiplerde saklanır. SSD’li sunucularda depolama birimlerinin dönmesi için güce ihtiyaç yoktur yani bu sürücülerin hızlarını engelleyen mekanik bir sınırlama bulunmaz. SSD hosting önemli ölçüde HDD hostinge göre daha hızlı olur. Bu durum arama motorlarında sıralamadan kullanıcı deneyimine ve dönüşüm oranlarına kadar SEO açıcından birçok unsur için olumlu bir durum teşkil eder.

SSD ile HDD Arasında Veri Güvenilirliği Nasıldır?

Günümüzde güvenlik ve güvenlik çözümleri markaların en vazgeçilmez konuları arasındadır. HDD sürücüler içerisinde hareketli parçalar olduğu için arıza olma ihtimali bulunur. Sürücünün arızalanması verilerin kaybolmasına, bozulmasına kadar istenmeyen durumlara neden olabilir. SSD sürüler içerisinde ise hareketli mekanik parçalar olmadığı için arıza ihtimali de en aza iner. Ayrıca SSD sürücüler HDD’ye gör daha uzun ömürlüdür.

SSD ile HDD Arasındaki Fiyat Farkı Nasıldır?

Geçmişte HDD’lere kıyasla yeni bir teknoloji olması nedeni SSD sürücüleri kısmen de olsa pahalıydılar. Ancak teknoloji ilerledikçe ve sektör geliştikçe fiyat farkı da kapanmıştır. Birçok marka sağladığı avantajlar nedeni ile SSD’li sunucuları tercih ediyor. Bu şekilde de daha hızlı ve verimli web sitelerin kavuşuluyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

SSD Hosting ve HDD Hosting Arasındaki Fark Nedir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz