Sektörünüze ve İşinize Uygun Sunucu Seçimi

Teknotel Sektörünüze ve İşinize Uygun Sunucu Seçimi

Son dönemlerde üstüne iyiden iyiye eğildiğimiz Paylaşımsız Sunucular yani bir diğer adıyla Dedicated Server‘lar kendi içinde birden fazla bölüme ayrılıyor. Temel, yüksek performanslı, bant genişliği odaklı, uygulama odaklı ve veri tabanı odaklı paylaşımsız sunucular, dilediğiniz işe ve sektöre göre sizlerin hizmetinize sunuluyor.

Temel Özellikler için Temel Paylaşımsız Sunucular

Paylaşımlı sunucular zaman zaman İnternet siteleri için yetersiz kalabiliyor. Bu sebeple site trafikleri limitleri zorlayan ve paylaşımlı sunucuların yetmediği kurumlar için temel özelliklere sahip sunucular devreye girer. Temel Paylaşımsız Sunucular, bant genişlikleri, RAM, işlemci kalitesi ve saklama alanı olarak paylaşımlı sunuculardan daha akılcı çözümler sunar.

Yüksek Trafik Çeken Siteler için Yüksek Performanslı Sunucular İdeal

Temel sunucuların da yetersiz kaldığı anlar olabilir. Bu durumlarda işlemci, saklama alanı, RAM seviyesi ve bant genişliği konusunda çok daha üst düzeyde olan ‘Yüksek Performanslı’ sunucular imdada yetişir. Bu sayede Temel Sunucular’dan gözle görülür biçimde daha iyi bir hizmet alırsınız. İnternet site trafikleri yüksek olan, hacimli site trafiğine sahip firmalar için tercih edilebilecek bir sunucu türüdür.

Canlı Yayın için Geniş Bant

Mevcut sunucularında video kayıtları barındıran ve sıkça canlı yayın yapan kurumlar tarafından tercih edilmesi gerekli bir sunucu çeşidine geldi sıra… Sunucu konfigürasyonlarının yüksek olması, kaliteyi tek başına yükseltmeye yetmez. Bu yüzden bant genişliğinin de yüksek olması gerekir. Kesintisiz canlı yayın yapmak için bant genişliği yüksek olan sunucular olmazsa olmazdır. Bu yüzden bu şekilde hizmet almak isteyen kurumlar için bant genişliği yüksek olan sunucular tercih sebebi olmalıdır. Aksi takdirde yapılan işten zevk alamaz ve olası canlı yayınlarda önemli sorunlar yaşarsınız.

Yüksek Performanslı Uygulamalarınız için Uygulama Odaklı Sunucular

Adından da belli olacağı gibi ‘Uygulama Odaklı Sunucular‘ uygulamalar için kullanılan sunuculardır. Uygulama odaklı sunucular, yasal uygulamaları bünyesinde tutar ve çalıştırabilir. İhtiyacı kadar konfigürasyonu seçer ve uygulamanın hizmetine sunar. Bu sayede uygulamalar rahatça ve yüksek performanslı çalışır.

Veri Tabanı Odaklı Çalışanlar için En Doğru Tercih

Belli başlı veri tabanları üzerinde çalışmalar yapan sunuculardır. İlk olarak MySQL veya MSSQL gibi veri tabanlı sunucular üzerinde çalışma yapar ve bunları özel olarak konfigüre eder. Veri tabanlı çalışmak isteyen her kurum, yüksek performanslı sistemlere gereksinim duyar. Normal veya Temel olan sunucular bu performansı veremez. Bu yüzden veri tabanı kaynaklı bir çalışma yapacaksanız sunucunuzu seçerken dikkat etmelisiniz.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

 

Sektörünüze ve İşinize Uygun Sunucu Seçimi ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz