VPS Nedir, Ne İçin Kullanılır?

En çok tercih edilen hosting servislerinden birisi olan VPS (Virtual Private Server), kişiye özel sunulan sanal sunucu hizmetleridir. VPS ile kısaca, kullanım tasarrufunun tamamen kullanıcıya ait olduğu özel bir sunucu barındırma hizmeti ifade edilir. Sunucuların her birinde, kendine ait donanım bileşenleri ayrı şekilde yer alır. Her biri üzerlerinden bağımsız işletim sistemlerinin yanı sıra sunucu yazılımları da barındırır.

Web siteleri geliştikçe veri trafiği de artar, trafik arttıkça da web sitelerinde yavaşlık sorunu ortaya çıkar. Web sitesi VPS üzerine alındığında fark edilebilir performans artışı da kendiniz gösterir. Dosya yüklemelerinin hızlanmasından, kullanıcıların web sitesine erişimine kadar bu hız artışı fark edilir boyutta yaşanır. Bu durum web sitesine bağlı iş yapan firmalar için kullanıcı/müşteri sayısının artışı anlamındadır.

VPS Ne İçin Kullanılır

Web sitelerinin hızları sunucular ile doğrudan orantılıdır. Günümüzde sunucu barındırma hizmeti sıklıkla tercih edilir. Bu hizmette bir sunucu üzerinde farklı kullanıcıların web siteleri barındırılır yani sunucular ortak kullanılır. Ancak VPS sayesinde bellekten disk alanında veya CPU çekirdeğine kadar sunucu kaynakları diğer kullanıcılar ile paylaşılmaz. Ayrıca root erişimine sahip olabilmek için özel bir sunucu kiralamaya da gerek yoktur. VPS ile bu işlemi çok daha uygun maliyetler ile yapabilirsiniz.

VPS’de sunucu kaynaklarının limiti garanti edilir. Ayrıca web alanınız büyüdükçe de daha fazla RAM, disk alanı, bant genişliği ve CPU gibi sunucu kaynaklarını da yükseltebilirsiniz. Her sunucuda kullanıcıların kendi işletim sistemleri kullanılır, bu da işletim sisteminin başkaları ile paylaşılmamasını sağlar. Bu şekilde sunucu üzerinde bulunan dosyalara, başka kimse ulaşmaz.

Sanal Sunucu Kiralamanın Avantajları

Sanal sunucu kiralama hizmeti almanın en büyük avantajı elde edeceğiniz maliyet tasarrufudur. Yüksek performans isteyen web siteniz varsa, tamamen size özel bir sunucu ile sunucu kaynaklarını sadece siz kullanabilirsiniz. Esnek hizmet anlayışı ile gerektiğinde sunucu özelliklerinizi artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Bunun için yatırım yapmanıza da gerek kalmaz.

Fiziksel sunucularda yer en büyük bir sorundur. Sunucu kiralama hizmetinde ise, yer sorunu olmaması size rahat hareket etme imkanı sunar. Ayrıca ekstra güvenlik çözümleri ile verileriniz daha fazla korunur. Verilerin güvenliği ve yedeklenmesinin önemini merak ediyor ve bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz de “Dijital Dünyamızda Verilerin Yedeklenmesinin Önemi” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Teknotel, İstanbul’un oldukça önemli ve işlek iş merkezilerinden biri olan Kozyatağı bölgesinde, metro istasyonunun hemen çıkışında yer alır. Böylece, taahhüt ettiği global standartlardaki güvenli ve kaliteli hizmeti kolay erişilebilir konumuyla pekiştirerek yerel bir veri merkezi olmanın tüm avantajlarını en iyi şekilde sağlar.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

VPS Nedir, Ne İçin Kullanılır? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz