Sağlık Sektöründe Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Çözümleri

Beklenmedik bir anda karşımıza çıkan ve uzun bir süredir tecrübe ettiğimiz Covid-19 ile birlikte dijital dünyanın hayatımızda ne kadar büyük yer kapladığı ve hatta özellikle iş hayatımızda ne kadar önemli bir alanı teşkil ettiği açıkça fark edilmeye başladı. Uzun süre uygulanan karantina süreci sadece tüketim ya da çalışma düzenlerinde değişiklik yaratmadı. Firmaların iş yapış ve operasyonel süreçleri de bu değişimden gözle görülür bir biçimde etkilendi.

Mecburiyetlerle beraber firmaların dijital dönüşüm konusundaki farkındalıkları artarken, farklı faaliyet alanlarındaki şirketlerin IT altyapı yaptırımları da pazardaki konumlarını korumak veya ileriye taşımak noktasında belirleyici unsur olmaya başladı. Mobilite olma ve uzaktan erişim konularına olan ihtiyaç artarken paylaşılan verilerin hacmi arttı.

Dijital dönüşümün hız kazanması ile birlikte ortaya çıkan yeni IT teknolojileri ve uygulamalarla beraber siber güvenlik sorunları da daha fazla gündeme gelmeye başladı. Özellikle sağlık kuruluşları sahip oldukları yüksek hacimli benzersiz ve değerli kişiler veriler sebebiyle hem genel hem de hedefli saldırılara karşı açık hedef haline geldi.

bulutta-veri-guvenligi-teknotel-e1576149407398 Sağlık Sektöründe Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Çözümleri

Öte yandan Amerikan araştırma firması Ponemon Institute tarafından gerçekleştirilen Veri Sızıntısı Maliyet Araştırması’na göre, sağlık sektörü veri sızıntılarından en çok etkilenen sektör olarak ilk sırada yer alıyor. Uzmanlar, hasta kayıtlarının ele geçirilmesi sonucu maddi manevi ciddi oranda zararların kaçınılmaz olduğunu ifade ederken; sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmaların siber güvenliğe gerektiği önemi göstermesi gerektiğinin de altını çiziyor.

  • Güvenlik testi ile güvenlik açıklarını

    belirleyin

Siber güvenlik planınızın ilk adımı olarak altyapınızdaki olası açıkları tespit etmek üzere gerekli penetrasyon (sızma) testlerini yapmalı ve planınızı güvenli network altyapısı oluşturmak üzere dizayn etmelisiniz.

  • Çalışan Bilgi Güvenliği Farkındalık Programı uygulayın

Remote çalışma ile beraber çalışanlarınızın veri güvenliğindeki rolü de her zamankinden daha önemli bir hal aldı. Bu nedenle phising (oltalama) veya diğer online dolandırıcılık yöntemlerine karşı gerekli bilgi ve donanıma sahip olmalarını sağlamalısınız. Rutin olarak uygulanan sosyal mühendislik testleri, çalışan güvenliği farkındalık programınızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Tüm iş uygulama ve cihazlarınızın güncel virüs koruma programlarına sahip olduğundan emin olun.

  • Cloud Disaster Recovery’yi güvenlik planınıza dâhil edin

bulutta-veri-guvenligi-teknotel-e1576149407398 Sağlık Sektöründe Siber Tehditlere Karşı Güvenlik ÇözümleriSiber tehditler söz konusu olduğunda asıl sorulması gereken soru bunların olup olmayacağı değil ne zaman olacağıdır. Olasılığı azaltmak adına gerekli önlemlerin alınması çözümün yalnızca ufak bir parçasıdır. Ayrıca veri ihlali veya herhangi bir siber tehdit gerçekleştiğinde yapılması gerekenleri içeren bir planınız olmalıdır. Beklenmedik bir kriz durumunda tüm veri ve uygulamalarınızın yedekliliğinden ve hızlı bir şekilde geri getirilebileceğinizden emin olmanız gerekir.

  • Teknotel Güvenlik Çözümleri ile network altyapınızı güçlendirin

Son dönemlerde mecburiyete dönüşen dijitalleşme sonucunda artan uç cihaz çeşitliliği ve veri miktarı ile birlikte sistem, uygulama ve cihaz güvenlikleri de daha önemli hale geldi. Bu da özellikle sahip oldukları verilerin önemi sebebiyle sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmaları uçtan uca bir dizi güvenlik tedbirleri almaya mecbur kıldı. Bu noktada firmanızın network altyapısını ve verilerinizi her türlü siber saldırıya karşı korumak için Firewall’dan başlayan IPS, URL Filtering, SSL VPN ve DDoS Koruma hizmetleri gibi pek çok güvenlik aracını kullanmanız gerekir. Telehouse‘un dünya çapındaki kalitesinin Türkiye’deki ayağı Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi’nde sunulan en önemli hizmetlerinden birisi olan bu güvenlik sistemleri, her türlü ölçekten kurumsal firmanın network altyapısında yaşayabileceği olası zararları minimize etmek üzere sunulmaktadır.

Tüm hizmetlerinde olduğu gibi DDoS Güvenlik Servislerinde de global ölçekte kendini kanıtlamış ve kurumların ilk tercihi olan firmalar ile çalışmaya eden Teknotel Telekom, VOXILITY, FORTINET ve VERISIGN DDoS Güvenlik Servisleri ile DDoS ataklarının önüne geçerek iş sürekliliği sağlarken veri kayıplarının da önüne geçiyor.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Sağlık Sektöründe Siber Tehditlere Karşı Güvenlik Çözümleri ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz