Data Center Kurmak İçin Neler Gereklidir?

Teknotel Data Center Kurmak İçin Neler Gereklidir?

Günümüzde bilgi, bireyler ve kurumlar için gittikçe artan şekilde önem kazanmaktadır. Özellikle de internet üzerinden elde edilen bilgi tartışmasız üstünlüğü elinde tutmaktadır. Kurumlar bilgi yönetimini sağlamak ve işlerini daha hızlı yürütmek amacı ile data center yani veri merkezlerine yatırım yapmaktadırlar. Gelin isterseniz bir data center kurmak için gerekenler kısaca bir göz atalım;

1. Fiziksel Alan Yeterliliği

Bir data center için ilk şart veri merkezi ekipman ve araçlarını alacak ve veri merkezi için gerekli iklimsel şartları sağlayacak alanın olmasıdır. Özellikle iklimlendirmenin çok önemli olduğu veri merkezlerinde yalıtımın yapılması ayrı önemlidir. Bir veri merkezi için fiziksel alan oluşturulurken altyapısı da ona göre tasarlanmalıdır.

2. İklimlendirme Standartları

Data center kurmak için gerekenler kısmında diğer en önemli madde iklimlendirmedir. Burada çalışacak araçların üretecekleri ısıyı dışarı atacak ve onların performanslı çalışacakları bir ortam yaratacak seviyede soğutma yapılmalıdır.

3. Altyapının Eksiksiz Yapılandırılması

Data center kurulurken planlamasının çok iyi yapılması ve sorunsuz bir altyapı sisteminin oluşturulması gerekmektedir. Buna göre de hem iyi bir internet hem de enerji alt yapısı oluşturmak gerekmektedir. Özellikle bu cihazların kesintisiz çalışması gerektiğinden kesintisiz güç kaynaklarının yeterliliği de çok önem kazanmaktadır. Yoğun bir elektrik üretiminin olacağı bu yerlerde cihazların bu zorlu koşullardan etkilenmemesi için uygun kablolamalar ile alt yapı oluşturulmalıdır.

4. Veri Merkezi Ekipmanlarının Yeterli Olması

Yapılacak işe bağlı olarak en uygun network ekipmanları seçilmelidir. Bu sebeple data centerların kurulmadan önce baştan planlanması çok önemlidir.

5. Güvenliğin Sağlanması

Firmaların bilgilerinin yönetildiği bu merkezlerin güvenliğinin üst düzeyde sağlanması gereklidir. Hırsızlıktan yangına kadar her türlü irke karşı koruma altına alınması önem arz eder. Data center’ların doğru kurulması ve işletilmesi kadar önemli olan diğer kısım yedeklerin alınmasıdır. Bu merkezlerde işlenen bilgilerin olası her türlü riske karşı yedeklenmesi kurumlar açısından çok önemlidir. Data center kurmak için gerekenler genel olarak benzer olsa da bazen firmanın yapmış olduğu iş, sektör gibi koşullara göre de değişmektedir. Bu açıdan yukarıda söylediğimiz gibi planlama bu sistemlerin vazgeçilmez adımıdır.

İşte tam bu noktada devreye profesyonel Veri Merkezi hizmetleriyle Teknetol Telekom giriyor. Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken sağlık hizmetleri için için profesyonel bir Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

 

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

 

Data Center Kurmak İçin Neler Gereklidir? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz