Popülerliğini Koruyanlarda Bugün Kim Var Dersiniz?

Teknotel Popülerliğini Koruyanlarda Bugün Kim Var Dersiniz?

İnternet altyapısının her geçen gün gelişmesi ve geniş bant iletişiminin sağlanması, yaygınlaşması ve ücretlerinin cep dostu olması bulut bilişim (Cloud Computing) teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırmıştır. Hemen hemen her yazımızda da belirttiğimiz gibi bulut bilişim teknolojileri kurumların olmazsa olmazıdır. Sebeplerini tık tık sıraladığımız geçmiş yazılarımıza tıklayarak göz gezdirebilirsiniz. Dürüst olmak da fayda var. Bulut Bilişimin daha uygun fiyatlı ve güvenilir bir sistem olması, bakım-onarımının ve geliştirilmesinin kolay olması kurum ve kuruluşlara püfür püfür esen bir meltem etkisi yaratıyor çoğu zaman.

Cloud Bilişim: Yönetimi Kolay, Maliyeti Uygun

Özellikle son yıllarda veri depolama, sistem yönetme ve veriye ulaşma bulut bilişim teknolojileri sayesinde sağlanmaya başladı. Bulut bilişim oldukça iddalı. Hizmet olarak yazılımın (SaaS) gelişmesi ile işletmeler, bulut çözümlerini daha uygun fiyata deneme fırsatı buldular. Aynı zamanda altyapı hizmetlerinin (IaaS) ve platform hizmetlerinin (PaaS) büyümesi ile kamusal alanda ve özel sektördeki bulut çözümlerinin sayısı arttı. Kurumlar işlemlerini basitleştirmek ve hizmetlerini kullanıcılarına daha rahat biçimde servis etmek için bulut bilişimi kendi iş süreçlerine entegre etmeye çalışıyorlar.

2018 yılında daha fazla kurumun ve kamusal alanın bulut bilişimin yüksek performansı ile tanışacağı tahmin ediliyor.

Bu söylediklerimiz Kahin Ahtapot Paul’un tahminleri değil tabii ki. Business’ta bulut kullanımınlarındaki artışın sonucu elbette ki veri depolama alanında da doğru orantılı bir şekilde devam edecektir. Bunun için servis sağlayıcılar ne yapacaklar? Cevap basit kapasite artırmaya gideceklerdir. 2017 yılında veri merkezlerindeki depolanan verinin 370 EB ve küresel depolama kapasitesinin 600 EB olduğu göz önüne alınırsa, teknolojik gelişmeler doğrultusunda 2018 yılında daha fazla veri üretileceği düşünülebilir. Bunun sonucunda büyük veriler ile haşır neşir olan şirketler için bu durum maliyet uygunluğu anlamına gelir.

Yeni Bir Tanım: Internet of Everything (Her Şeyin Bağlanabilirliği)

2017 yılı IoT’nin (Internet of Things) ve yapay zekanın gölgesinde geçti. IoT teknolojilerindeki gelişmelerin yanında gerçek zamanlı veri analizi ve bulut bilişimdeki süregelen yeniliklerle beraber 2018 yılında IoE (Internet of Everything) teknolojilerinin ön plana çıkacağı düşünülüyor. IoE ile birlikte insanlar ve nesneler arasındaki bağlantılar artacak. Bu artan etkileşimlerin doğrultusunda sistemlerdeki karmaşıklıklar da artacak fakat bulut bilişim bu karmaşıklıkları daha basit çözümlere indirgemek amacıyla daha büyük bir öneme sahip olacak.

2017 yılında geçtiğimiz yıllara kıyasla daha fazla siber saldırı gerçekleşti. Hepimiz hatırlıyoruzdur küçük işletmeden büyük firmalara kadar herkesin korkusu WannaCry fidye yazılımı. Bu yazılım nasıl ateş ediyor? Bilgisayarlardaki veriler şifreleniyor ve verilerin değerine göre fidye isteniyordu. Bir diğer siber güvenlik olayı ise CIA Vault 7 ismiyle yayınlanan belgelerdir. Bu belgelerde CIA’in geliştirdiği yazılımlar ile akıllı telefonlara, bilgisayarlara ve diğer internete bağlanan cihazlara sızdığı bilgisi veriliyor. Yani siber saldırılar ve güvenlik konuları hala günümüzün top trendleri arasında.

2018 yılında da bulut altyapılarını tehdit eden daha fazla siber saldırı görebiliriz.

Tabii bu saldırılar karmaşıklaştıkça güvenlik analistleri, saldırıları tespit etmek ve önlemek için daha farklı önlemler alacaktır. Bulut servisleri tam olarak bu noktada devreye girebilir ve yönetilebilen güvenlik servisi hizmetleri vermeye başlayarak, güvenlik tedbirlerini uygulamada zorluk çeken kurumlara güvenlik hizmetini vermiş olur. Aman diyelim güvenlik açıklarına dikkat!

Teknotel, kesintisiz çalışması gereken tüm bu süreçler için kurumlara profesyonel bir Bulut hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dağıtım, tedarik ve satış operasyonlarını yürüten, müşterinin davranışlarını anlamayı hedefleyen araçlar Teknotel’in bulut platformu üzerinden çalışarak kurumlara kesintisiz bir deneyim sunar.
Günlük hayatımızın içinde bize dokunan birçok firmaya global standartlarda, kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getiren Teknotel’in Tier 3+ standartlarındaki Telehouse Istanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Bulut Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Popülerliğini Koruyanlarda Bugün Kim Var Dersiniz? ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz