Müşteri Deneyiminizi Bulutların Üzerine Çıkarın

Teknotel Müşteri Deneyiminizi Bulutların Üzerine Çıkarın

Müşteri deneyimi en basit tanımıyla, bireyler ve marka arasındaki etkileşimlerin tümünü olarak ifade edilebilir. Bu süreç, datanın doğru ölçümlemenmesi, segmentasyon, anlama, inovasyon ve kişiselleştirme gibi aşamaları kapsamaktadır.

Lider teknoloji firmaları Cloud bilişimi, müşteri deneyimi konusunun önemli parçalarından biri olarak görmektedir. Pazar araştırma firması IDG’nin Cloud bilişim eğilimlerini ölçmek üzere önde gelen teknoloji firmaları ile gerçekleştirdiği ankete göre, katılımcıların %57’si Cloud bilişimin olumlu müşteri deneyimi yaratma noktasında hizmetlerini geliştirmelerinde faydalı olduğunu ifade ediyor. Öte yandan Gartner’ın yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğu bir araştırmaya göre ise, katılımcıların %81’i rekabet üstünlüğü sağlama noktasında müşteri deneyiminin önemli bir unsur olduğunu kabul etmektedir.

Cloud teknoloji ve stratejilerinin bu şekilde konumlandırılması, Cloud tabanlı uygulamaların müşteri deneyimi konusunda sürekli inovasyon anlayışını desteklemesi anlamına geliyor. Forbes’ta yer alan bir makalede, müşteri deneyiminin Cloud teknolojileri aracılığı ile sağlanması, sunulan en iyi hizmetin sürekli yenilenmesi ve gelişmesi olarak ifade ediliyor.

Sürekli inovasyon anlayışını Cloud teknolojilerinin tamamında görmek mümkün. Bundaki en büyük etken ise Cloud tabanlı hizmetlerin temelinde yatan kişiye özel kullanım kolaylığı sağlayan esnek yönetim anlayışı, zaman veya mekân fark etmeksizin her yerden kullanım imkânı sunması ile kazandırdığı esneklik avantajı ve işbirliğini kolaylaştıran sanal ofis yeteneği özelliği olarak sıralanabilir.

Cloud ile Ürün ve Hizmetlerinizi Kişiselleştirin

Ürün veya hizmeti kullanırken karşılaşılan süreçler, temas edilen noktalar ve diğer tüm duygu ve düşünceler bu sürece dâhil edilebilir. Dolayısıyla, bireysel müşteri algısı müşteri deneyimi üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Müşteri deneyimini yalnızca ürün veya hizmetler ile ilgili rasyonel deneyimler olarak yorumlamak doğru değildir. Aynı zamanda müşterilerin ürün veya hizmeti alırken edindikleri bilinçaltı deneyimlerini de bunun bir parçası olarak sayabiliriz.

Cloud’da yer alan müşterilere ait verileri sayesinde her bir kullanıcının lokasyon, arama geçmişi ve diğer kayıtlı bilgilerine kolaylıkla erişim sağlanacağından gerçek zamanlı ve kişiselleştirilmiş pazarlama faaliyetleri gerçekleştirilebilir. Bu bağlamda Cloud teknolojileri, modern ve kişiselleştirilmiş hizmetler ile süreci kolaylaştırmaya yardımcı olur. Kişiselleştirilmiş ürün veya hizmetler ise her zaman daha yüksek müşteri sadakati yaratır. Cloud ile daha düşük maliyet, yüksek dağıtım hızı ve maliyet tasarrufu gibi unsurlarla bunu sağlamak oldukça kolay.

Daha İyi Bir Marka Algısı için Teknolojiden Destek Alın

İyi bir müşteri deneyimi, müşterilelerin kullandıkları ürün veya hizmetlerle ilgili algıyı doğru oluşturmaktan geçmektedir. Günümüzde “teknoloji” anlayışı bu noktada şirketlere yardımcı olmaktadır. Amerikan yazılım firması Rightscale tarafından yayınlanan raporda, özellikle son 4 yılda Cloud teknolojilerinin etki alanı oldukça genişlediği ortaya çıkmaktadır. Araştırmaya katılan firma yetkililerinin %90’ından fazlası Cloud teknolojileri kullandığını ifade ediyor.

En güncel yeniliklerden olan Cloud teknolojileri, müşteri ihtiyaçları ve iş yönetim süreçlerine uygulandığında oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Müşteri odaklı bir yaklaşıma sahip olmak ve eşsiz bir müşteri deneyimi yaratmak müşterileri beklentilerinin belirlenmesi, teknolojik yeni fikirlerin keşfedilmesi anlayışıyla başlar. Bu noktada Cloud teknolojisi, günümüzde en çok talep edilen esneklik, ölçeklenebilirlik ve maliyet tasarrufu gibi avantajları beraberinde getiriyor.

Kısacası, müşteri deneyimini dijitalleştirmek söz konusu olduğunda başarının anahtarı gelen talepler doğrultusunda hızla büyümek ve kendini geliştirmekten geçiyor. Bunun en kısa ve etkili yolu ise  Cloud Bilişim. 

Teknotel, kesintisiz ve güvenli bir şekilde çalışması gereken tüm kurumlar için profesyonel bir Hybrid  Cloud hizmeti sunarak doğru çözümler üretir. Dünya standartlarında,  kaliteli ve profesyonel hizmet vermeyi gelenek haline getirmiş Teknotel’in Telehouse İstanbul Veri Merkezi, güçlü referanslara dayanan Cloud Servisleri ile iş sürekliliği ve kesintisizlik sağlarken iş süreçlerini akıllı hale getirir.

Hizmetlerimiz için:
Hemen İletişime Geçin

Müşteri Deneyiminizi Bulutların Üzerine Çıkarın ile Benzer Yazılar

Henüz Yorum Yok

Bir Yorum Yaz